Heraclio Macabeo - Sauvignon Blanc | Spanje | gemaakt van de druiven Macabeo en Sauvignon Blanc
Heraclio Macabeo - Sauvignon Blanc | Spanje | gemaakt van de druiven Macabeo en Sauvignon Blanc
De Grote Hamersma score 8+

Heraclio Macabeo - Sauvignon Blanc

2021

Witte wijn

Macabeo, Sauvignon Blanc

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Elegante vegan blend

Vegan wijn uit Utiel-Requena. Heraclio is de naam van wijlen de vader van Lorenzo, één van de huidige eigenaren. De afbeelding op het etiket is die van een bonte specht. Eén van de vogels die Heraclio steeds minder zag in de velden, wat hem als een van de eersten in de regio deed besluiten om 17 jaar geleden al over te stappen naar biologische wijnbouw. Zonder gebruik van gif, om o.a. de mussen en bijtjes te sparen.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Valencia
Druif Druif Macabeo, Sauvignon Blanc
Domein Domein Sierra Norte
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsSushi
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8+

De Grote Hamersma score 8+

“ “

De Grote Hamersma score 8+

“Het lijkt op een roodborstje, maar uit nader onderzoek blijkt dat ik meer weet van wijn dan van vogels. In werkelijkheid is de afbeelding op het etiket namelijk een bonte specht. Dat lijkt leuk, maar eigenlijk is het verhaal erachter triest. Vader Heraclio – naar wie deze blend is vernoemd – zag namelijk steeds minder bonte spechten op zijn land. Een teken voor hem om over te gaan op biologisch wijngaardenieren. Dat pakt in zijn geheel niet verkeerd uit. De macabeo geeft een tropische touch met mango, papaja, snoepjesachtige zuurtjes en grapefruit. Terwijl de sauvignon zorgt voor aangename frisheid met groene appel, citroen, natte riviersteen en nog meer mineraliteit. Opwekkend en gelaagd. Voor de bonte avond. Score: 8+.”

Lees meer

Vinificatie

De Heraclio Macabeo – Sauvignon Blanc wijn is een interessante combinatie van de Spaanse druif macabeo met de wereldse druif sauvignon blanc en levert een elegant en complex glas op. Elke variëteit is apart geoogst en gevinificeerd. De oogst is ’s nachts om oxidatie te voorkomen en om de subtiliteit van de aroma’s te bewaren. Door een subtiele pneumatisch persing ontstaat ‘free run juice’, die de wijn zachtheid geeft. De wijn heeft gerijpt op de gisten (‘sur lie’) ter voorkoming van oxidatie en om de wijn extra body en rondheid te geven. Resultaat is een bleekgele wijn met aroma’s van witte bloemen, tropisch fruit, abrikozenschil en venkel. Fris en strak door de sauvignon, vol door de macabeo sur lie. ‘Hartig’, met uitstekende zuren en in balans. Heraclio zou er trots op zijn geweest! Eco en zonder gebruik van dierlijke producten.

Lees meer

Natuurvriendelijk wijnhuis

Sierra Norte (1999) is de gezamenlijke bodega van 3 familiebedrijven. Men werkt er biologisch en gebruikt ook geen dierlijke bestanddelen bij het vinificatieproces, waardoor de wijnen ook officieel veganistisch zijn.

Lees meer

Lekker bij

Zeevruchten, Aziatische gerechten zoals sushi en sashimi (een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden worden), peren met gebakken camembert, gerookte ham met meloen, salade met rode bietjes en geitenkaas of feta, blauwe kaas.

Lees meer
Scroll naar boven