Hiruzta Txakolí 2020 | Spanje | gemaakt van de druif Gros-Manseng
Hiruzta Txakolí 2020 | Spanje | gemaakt van de druif Gros-Manseng

Hiruzta Txakolí 2020

2020

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Niet bekend
Gros-Manseng

12,49

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Over het wijnhuis

Hiruzta is een jong familiebedrijf in Baskenland. Hiruzta betekent ‘een oogst door drie personen’, namelijk die van vader Asensio Rekalde en zijn zonen Txarli en Angel. Direct na de toelating van het dorp Hondarribia tot de D.O. Txakolí de Getaria koopt de familie hier wijngaarden. In 2012 komen hun eerste wijnen op de markt. Inmiddels is Hiruzta één van de best presterende huizen in de regio. Vivino score 3.9.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Niet bekend
Druif Druif Gros-Manseng
Domein Domein Hiruzta
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsCrostini
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Wijngaard en regio

Afkomstig uit de gemeente Hondarribia in de DO Getariako Txakolina in Baskenland, letterlijk tegen de Franse grens aan. De wijngaarden liggen op de helling van de Jaizkibel-berg, de meeste westelijke top van de Pyreneeën. Deze helling beschermt de wijngaarden tegen wind en vocht vanuit de Cantabrische zee. De wijngaarden liggen op het zuidwesten, op een dikke, steenachtige bodem met veel klei en mergel. De wijnranken worden via palen en draad omhoog geleid. Dit wordt gedaan om de luchtdoorstroming te bevorderen, hoge luchtvochtigheid te voorkomen en om meer zon te vangen.

Lees meer

Vinificatie

De druiven (Gros Manseng en Hondarrabi Zuri) worden ontsteeld, gekneusd en zachtjes geperst. Na een koude stabilisatie wordt het sap opgeslagen in tanks. Dat gebeurt met een koude temperatuur, zodat de natuurlijke koolzuurvorming behouden blijft. Kleur: Licht groengeel. Geur: Intense tonen van peer, appel, grapefruit, ananas en passievrucht. Smaak: Frisse, strakke wijn. Tonen van citrus en ananas. Een uiterst subtiel, mineraal bubbeltje geeft spanning.

Lees meer

Serveren bij

Heerlijk bij pintxos met ansjovis.  

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven