Il Pollenza Porpora Marche Rosso | Italië | gemaakt van de druiven Merlot en Montepulciano
Il Pollenza Porpora Marche Rosso | Italië | gemaakt van de druiven Merlot en Montepulciano
De Grote Hamersma score 8.5

Il Pollenza Porpora Marche Rosso

2016

Rode wijn

Merlot, Montepulciano

17,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Intense rode wijn

Il Pollenza Porpora Marche Rosso IGT is een rode wijn gemaakt van 50% Montepulciano en 50% Merlot. Een intense en geconcentreerde wijn die toch buitengewoon soepel is. In De Grote Hamersma krijgt deze wijn een 8.5.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Marche
Druif Druif Merlot, Montepulciano
Domein Domein Il Pollenza
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Proefnotitie

De geur is expressief met veel donker fruit zoals kersen, bramen en pruimen met ook tonen van leer, kruiden en kersen. De smaak is harmonieus en rond. De Grote Hamersma over Porpora (8,5) “Als montepulciano al geblend wordt is het toch in 99 van de 100 gevallen met good old sangiovese. Die ligt altijd wel ergens voor het grijpen. Heel af en toe mag er een beetje nero di troia. Maar hier hebben we te maken met het debuut van merlot. Tabak en thee ontmoetten dikke kersen, rijpe pruimen plus de zuren van bes. Tannines reikten houvast aan. Verzorgd maar bovenal zeer krachtig rood uit Marche. Mokka en espresso doen mee. De spieren staan op spanning.”

Lees meer

Over het wijnhuis Il Pollenza

Aldo Maria “Graaf” Brachetti-Peretti verwierf het kasteelachtige complex Il Pollenza in de jaren zeventig. Zijn familie is sinds de jaren dertig actief in de olie- en energiesector. Na de overname van Il Pollenza zijn grote investeringen gedaan in de wijnbouw – tot op heden is alleen het beste goed genoeg. Conte Brachetti werd bijgestaan door Giacomo Tachis, de Italiaanse wijnlegende die verantwoordelijk was voor de SuperTuscan wijnen zoals Sassiscaia, Solaia en Tignanello. Vandaag de dag is Carlo Ferrini de eunoloog en is Valerio Barbieri verantwoordelijk voor de wijnbouw.

Lees meer
Scroll naar boven