Tenuta Santi Giacomo e Filippo FortErcole | Italië | gemaakt van de druif Montepulciano
Tenuta Santi Giacomo e Filippo FortErcole | Italië | gemaakt van de druif Montepulciano

Tenuta Santi Giacomo e Filippo FortErcole

2019

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Marche
Montepulciano

19,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zeldzame balans

De Tenuta Santi FortErcole heeft een paarse kleur met violette tinten. Hij doet in de neus denken aan bosbessen, druiven, kweeperen en vijgen jam met een geroosterde slotnoot van lichte kruiden en cacao. In de mond is het vol, warm, harmonieus, met een complexe structuur. Een zeldzame balans tussen intensiteit en “gewoon lekker drinken”, en een afdronk met zoete en duidelijke tanninestructuur.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Marche
Druif Druif Montepulciano
Domein Domein Tenuta Santi Giacomo e Filippo
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIndication Géographique Protégée
HoutgerijptHoutgerijptJa
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Gedurfde verfijning

De Sangiovese in deze blend geeft verfijning in de vorm van een ruggengraat van zuurgraad en Montepulciano maakt deze wijn gedurfd zonder uit balans te raken. Ideaal op 16-18 graden. Aan tafel past het goed bij gegrilde steak Fiorentina, en typische lokale gerechten met grote aromatische complexiteit zoals Porchettta.  Oude kazen, Heerlijk!

Lees meer

Experimenteren, wachten en proeven

“Inderdaad want voor hem was wijn een serieuze zaak, geen enkele druif was vanzelfsprekend. Al die uren die hij met hem doorbracht met experimenteren, wachten en proeven. De Tenuta Santi FortErcole is dan ook gemaakt ter ere van lieve en sterke opa Ercole”. Aldus Marianne Bruscoli, degene die over de wijnen gaat in deze prachtige tenuta.

Lees meer

Biologisch gecertificeerd

Tenuta Santi Giacomo e Filippo is een biologisch gecertificeerde boerderij en landgoed  in het hart van het natuurreservaat Badia, net buiten Urbino in Marche aan de oostkust van Italië. Het passieproject van de familie Bruscoli, geleid door dochter Marianna, het landgoed is een herrezen werkende boerderij (gebaseerd op een oude parochiekerk), waarbij het grootste deel van het land is gewijd aan graangewassen en vee en waarvan 12 ha biologische  wijngaard.

Lees meer

Vrouwelijke toets

Alle wijnen bevatten een fantastische mooie vrouwelijke toets. Je merkt in alle wijnen dat Marianna van wanten weet. Een wijnmaakster zoals we ze graag hebben. Goeie wijnen over de hele lijn. Voornamelijk van unieke inheemse variëteiten zoals Incrocio Bruni 54, Verdicchio, Bianchello en Montepulciano, evenals Sangiovese, en de eerste vintage werd uitgebracht in 2010. In 2016 is een ultramoderne wijnmakerij geopend waardoor het landgoed wijnen kan rijpen in staal, eiken en oude klei-amforen. De wijnen zijn geconcentreerd en expressief en toch toegankelijk, met een uniek gevoel voor plaats.  

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven