La Spinona Barbaresco Riserva Bricco Faset DOCG | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo
La Spinona Barbaresco Riserva Bricco Faset DOCG | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo

La Spinona Barbaresco Riserva Bricco Faset DOCG

2013

Rode wijn

54,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een Riserva om te strelen!

Gemaakt van geselecteerde Nebbiolo druiven heeft deze Barbaresco Bricco Faset een robijnrode kleur die neigt naar granaatrood bij verdere rijping. Je proeft jam en sterke specerijen (tabak, drop). De wijn is fluweelzacht, evenwichtig en elegant in de mond. Een zeer lange aanhoudende afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine Controllata e Garantita
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Beperkte oplage

De Barbaresco Riserva wordt alleen in bepaalde jaargangen geproduceerd en is hiermee een Limited Edition. Een topwijn bekroond met maar liefst 92 punten door James Suckling.

Lees meer

Azienda Agricola La Spinona

Het wijndomein La Spinona bestaat uit 24 hectare wijngaarden en 4 boerderijen: La Spinona, La Ghiga, Albina en Bergera. Het hart van Barbaresco, een stad in de UNESCO-regio Piemonte, herbergt 20 hectare van deze wijngaarden. De hier gecultiveerde druivenrassen omvatten Nebbiolo, Barbera, Dolcetto en Chardonnay. La Spinona slaagt erin innovatie te combineren met familietraditie. Pietropaolo Berutti runt La Spinona, ondersteund door zijn vader Gualtiero, en zet een familietraditie van wijnbouw en wijnbereiding voort die al vijf generaties overspant. Hij is oenoloog en houdt streng toezicht op de wijnbereidings- en rijpingsprocessen in de kelders. De Berutti’s bezitten een kudde Piemontese Fassona-runderen en gebruiken de mest voor hun wijngaarden.

Lees meer

Lekker bij

Deze topwijn is erg lekker bij rundvlees, wild, stoofpotjes en stevige pasta’s. Maar doet het ook uitstekend bij eendenborst, ganzenlever en oude stevige kazen zoals Parmignano Reggiano, Pecorino, Gorgonzola, oude Gouda en oude Cheddar.

Lees meer
Scroll naar boven