Le Ragose Le Sassine Valpolicella Ripasso | Italië | gemaakt van de druiven Corvina en Corvinone
Le Ragose Le Sassine Valpolicella Ripasso | Italië | gemaakt van de druiven Corvina en Corvinone
De Grote Hamersma score 9-

Le Ragose Le Sassine Valpolicella Ripasso

2018

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Veneto
Corvina, Corvinone

22,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Eén van de mooiste Ripasso’s

De rode wijn Le Ragose Le Sassine Valpoliccela Ripasso wordt geproduceerd door één van de pioniers in deze streek! Ze maken de wijnen op een zo natuurlijk mogelijke wijze van druiven van oude wijnranken. Misschien is dit wel één van de mooiste Ripasso’s. Klassiek en zeer elegant. In de geur veel zacht, zoet en zwoel rood fruit met vanille, tabak en leer. Intense robijnrode kleur met granaattinten.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Corvina, Corvinone
Domein Domein Le Ragose
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsLamskoteletten
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

De Grote Hamersma

De Grote Hamersma: “Delicate Ripasso. Lichtzure kersen, het zoet van bittere chocola. Lichtgroene kruiden. Opgewekte zuren. Zacht bittertje. Verkwikkend. Energiek. En puik combinerend bij een ouderwets bladerdeegbakje met champignonragout. Zoeken we het wat lokaler? Geeft een extra dimensie aan risotto met gorgonzola. ”

Lees meer

Over Valpolicella Ripasso DOC

Ripasso wordt gemaakt van de druiven van de gewone Valpolicella (Corvina, Rondinella, Corvinone). Alleen worden gedurende 15 tot 20 dagen de druivenschillen van de Amarone wijn meegeweekt. Deze druiven zijn gedroogd en hebben daardoor een veel hogere smaakintensiteit. Dit zorgt voor meer structuur, een iets hoger alcoholpercentage en een meer subtiele zuurgraad. Ripasso wordt daardoo ook wel eens baby-Amarone genoemd.

Lees meer

Le Ragose

In 1969 kochten enologen Arnaldo Galli en zijn vrouw Marta het verlaten landgoed Le Ragose. Veel wijngaarden in de streek lagen er verlaten bij vanwege de stijle hellingen die moeilijk te bewerken waren. Ze wilden de rode wijnen Amarone en Valpolicella op een zo natuurlijk mogelijke manier maken.

Lees meer

De wijngaard

De 40 hectare wijngaard van Le Ragose bevindt zich op steile hellingen. Alle werkzaamheden moeten met de hand worden uitgevoerd. De terrasvormige wijngaarden liggen boven de grens van de beruchte nebbia (mist) die in de winter veel voorkomt in Noord Italië. Een perfecte plek met een lage luchtvochtigheid en uitstekende blootstelling aan de zon. Bijzonder geschikt dus voor appassimento, het proces van het drogen van druiven die essentieel zijn voor de productie van Amarone. Marta Galli is in 1990 uitgeroepen tot “Wine Maker of the World”. Deze titel kreeg ze vanwege haar rol bij het herstel van Valpolicella als één van de klassieke Italiaanse wijnen en om de DOC-classificatie te krijgen. Terecht dat ze “La Signora del Vino” wordt genoemd.

Lees meer

Bekroonde wijn

Le Ragose Le Sassine Valpolicella Ripasso is bekroond met een 9- in De Grote Hamersma.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven