Los Vascos Grande Reserve | Chili | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Carménère, Malbec en Syrah
Los Vascos Grande Reserve | Chili | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Carménère, Malbec en Syrah
De Grote Hamersma score 9

Los Vascos Grande Reserve

2018

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Chili
Chili, Colchagua-Vallei
Cabernet Sauvignon, Carménère, Malbec, Syrah

14,82

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Chileense stijl op Grand Cru Bordeaux ni

Chileense stijl in Grand Cru Bordeaux niveau heeft een intens robijnrode kleur, met een rijping van 12 maanden op Frans eiken. Een groot deel van de barriques (houten vaten), zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Chili
Streek Streek Colchagua-Vallei
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Carménère, Malbec, Syrah
Domein Domein Los Vascos
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGran Reserva
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9

“ “

Elegante tannines

Tonen van caramel, donkere chocolade, zwarte olijf en cederhout met aroma’s van vers rijp fruit, zoals framboos, kers en pruim hebben een rijke geur. Met een geweldige frisheid zorgt deze krachtige, expressieve wijn met stevige maar elegante tannines voor structuur en volume in de mond.

Lees meer

Score 9 in De Grote Hamersma

Beoordeeld in de Grote Hamersma met een 9: “Gewone cabernet (Ster), grande reserve carmenère (Ster) en een grande reserve blend waarin een heel kwartet als reserve in de basis is beland. En daar presteren ze met verve. Elegantie, rijpheid (kan de leeftijd zijn), pruimen op sap en bramentaart maar niet zoet, cassis met een slag van de pepermolen, zwarte olijf, langzaam vloeiende tannines. Geen Ster? Geen Ster. Want? Want ik vind de pure expressie van de solo-druiven net wat sprekender.”

Lees meer

Wijngaarden van Los Vascos

De wijngaarden van Viña Los Vascos bevinden zich in Colchagua Vallei in het Midden van Chili bij Peralillo. Hier werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. De eerste Franse druivenrassen werden rond 1850 geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Los Vascos betekent letterlijk Baskisch. Domaines Barons de Rothschild (Lafite) heeft sinds 1988 de eigendomsrechten van Los Vascos, een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

Lees meer

Stille Oceaan

Op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan liggen de wijngaarden op ruim 120 meter hoogte. De hitte wordt tijdens de zomermaanden getemperd door de wind van zee en in de winter is het gebied vrij van vorst. Om het volledige aromapotentieel te ontwikkelen krijgen de druiven alle gelegenheid langzaam te rijpen door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Lees meer

Colchagua-vallei

De wijngaarden lagen vroeger vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei. Aan de rand van de vallei heeft Los Vascos bij het dorp Peralillo, op de hellingen de nieuwere delen van het wijnimperium aangeplant. Cabernet sauvignon is beroemd geworden om de kwaliteit die in Colchagua-vallei werd ontwikkeld. Bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol, maar ook andere rassen als carmenère, syrah en malbec doen het hier uitstekend. Extra complexiteit en evenwicht wordt bij de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix verleent, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing rond de wijnstokken wordt continue de waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur bijgehouden, dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’. Château Lafite-Rothschild heeft een eigen kuiperij, een groot deel barriques, de houten vaten worden door Los Vascos gebruikt om kwaliteit, aroma’s en textuur aan de wijn toe te voegen.

Lees meer
Scroll naar boven