Garcia de Verdevique Tinto Crianza bio

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Rood

Gastronomische wijn

De Garcia de Verdevique Tinto Crianza is een stevige gastronomische wijn. Jammy, kersen, kruiden zoals kruidnagel, romig, cassis, vanille, kenmerkend klassiek hout. Puurder dan dit wordt het niet. Een biologisch gecertificeerde, ongefilterde ‘ezel’wijn van één van de hoogstgelegen wijngaarden van het Europese vasteland (1100-1300 m) uit de wijnregio Granada.

Op grote hoogte

Familiebedrijf Garcia de Verdevique is biologisch gecertificeerd, de wijn is ongefilterd en komt van één van de hoogstgelegen wijngaarden van het Europese vasteland (1100-1400 m) uit de wijnregio Granada. Bij dit meer dan honderd jaar oude familiebedrijf Garcia de Verdevique, ploegt en oogst men, vanwege de steile wijngaarden, nog steeds met behulp van muilezels. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd en puur natuur. Ze bevatten nauwelijks sulfiet.

Wijnmaker Antonio Garcia en zijn gelijknamige zoon produceren hier jaarlijks zo’n circa 20-30.000 uitstekende flessen wijn.

Lekker bij

Deze fluweelzachte Tinto Crianza is heerlijk bij gerijpte kaas, entrecote, lam of spareribs.

Wijn zonder sulfiet

Wijnen zonder sulfiet zijn er helaas niet! Sulfiet ontstaat van nature tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn waardoor er altijd een klein percentage sulfiet in wijn zit. Bij deze wijn is het percentage sulfiet minimaal!

Spanje
Cabernet sauvignon, syrah, tempranillo
2011
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Kwaliteitswijnen uit Zuid-Spanje: verrassend anders. Granada Wijnen (2012) biedt uit eigen, exclusieve import een assortiment spannende wijnen van hoofdzakelijk kleine familiebedrijven uit Zuid-Spanje.

Bekijk het assortiment