Los Vascos Sauvignon Blanc | Chili | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Los Vascos Sauvignon Blanc | Chili | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
De Grote Hamersma score 8.5

Los Vascos Sauvignon Blanc

2020

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Chili
Chili, Colchagua-Vallei
Sauvignon Blanc

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Droge Sauvignon Blanc

Een groengele kleur met tonen van limoen, mandarijn, citroenmelisse, citroengras, kruizemunt, kamille en sinaasappelbloesem. In combinatie met geur van rijpe ananas, perzik, peer en meloen. De smaak is stevig, evenwichtig en heeft een mooie lange afdronk. Om een uitstekende kwaliteit van Sauvignon Blanc te creëren worden de witte Sauvignon Blanc druiven in koelere gebieden zoals Casablanca verbouwd.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Chili
Streek Streek Colchagua-Vallei
Druif Druif Sauvignon Blanc
Domein Domein Los Vascos
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Score 8.5 in De Grote Hamersma

Beoordeeld in de Grote Hamersma 2020 met een 8.5: “Licht tropische verschijning met wat tuinboontjes, een doperwtjes-dictaat, passievrucht, een grapefruitbittergarnituur en een kneepje limoen als een koude hand op een warme rug.”

Lees meer

Wijngaarden van Los Vascos

De wijngaarden van Viña Los Vascos bevinden zich in Colchagua Vallei in het Midden van Chili. Hier werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. De eerste Franse druivenrassen werden rond 1850 geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Los Vascos betekent letterlijk Baskisch. Domaines Barons de Rothschild (Lafite) heeft sinds 1988 de eigendomsrechten van Los Vascos, een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

Lees meer

Stille Oceaan

Op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan liggen de wijngaarden op ruim 120 meter hoogte. De hitte wordt tijdens de zomermaanden getemperd door de wind van zee en in de winter is het gebied vrij van vorst. Om het volledige aromapotentieel te ontwikkelen krijgen de druiven alle gelegenheid langzaam te rijpen door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Lees meer

Colchagua-vallei

De wijngaarden lagen vroeger vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei. Aan de rand van de vallei heeft Los Vascos op de hellingen de nieuwere delen van het wijnimperium aangeplant. Cabernet sauvignon is beroemd geworden om de kwaliteit die in Colchagua-vallei werd ontwikkeld. Bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol, maar ook andere rassen als carmenère, syrah en malbec doen het hier uitstekend. Extra complexiteit en evenwicht wordt bij de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix verleent, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is. De druiven voor witte wijnen worden voornamelijk verbouwd in de Casablanca-Vallei vlakbij de Pacific-kust.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Rond de wijnstokken wordt continue de waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur bijgehouden, dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’. Château Lafite-Rothschild heeft een eigen kuiperij, een groot deel barriques, de houten vaten worden door Los Vascos gebruikt om kwaliteit, aroma’s en textuur aan de wijn toe te voegen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven