Marinot Verdun Santenay

Verkoop door: Mamuse | Categorie: Wit

Uitbundig en fris

De Marinot Verdun Santenay is een heldere frisse witte wijn, bloemig, mineralig en krachtig.

Santenay

Santenay, liggend aan de zuidkant van de Côte de Beaune, herbergt zowel de nimf van water als de god van de wijn: het is zowel een spa als een wijnbouwcentrum. De huizen van Santenay en de bijbehorende gehuchten vormen een verstrooiing van kleine groepen en er zijn weelderige panoramische uitzichten vanaf de bergtoppen. Menselijke bezetting hier gaat terug tot de prehistorie. De Santenay AOC-status werd in 1937 ingesteld.

Terroirs

Grijsachtige kalkstenen bezetten het hoge terrein tot een hoogte van 500 meter. De locatie van de wijngaarden is ideaal met blootstellingen tussen Oost en Zuid.

Lekker bij

De lichtheid en levendigheid van de Marinot Verdun Santenay zijn een goede keuze voor romige gerechten zoals viscouscous of pasta of risotto met champignons. Deze wijn past ook goed bij kazen als Comte, Beaufort en geitenkaas.

 

Frankrijk
Chardonnay
2016
Soepel, rijp en fruitig

Online wijn bestellen van Mamuse

Mamuse- le vin is de wijnimporteur van wijnen van kleine gepassioneerde wijnmakers uit de Bourgogne. De focus van Mamuse ligt op prijs/kwaliteit, originaliteit: wijnen die zich onderscheiden door karakter, elegantie,…

Bekijk het assortiment