Marinot Verdun Santenay blanc | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Marinot Verdun Santenay blanc | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Marinot Verdun Santenay blanc

2020

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

17,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heldere, frisse Chardonnay

Deze heldere top witte Bourgogne uit het dorpje Santenay is zowel bloemig, mineralig en krachtig. Deze wijn heeft een smaak van hazelnoot en vooral toast en een lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud0 cl 
ClassificatieClassificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Santenay

Santenay ligt aan de voet van ‘Les Trois Croix’ het hoogste punt in de Côte d’Or en is vooral bekend om zijn rode wijnen en ook de witte wijnen zijn van belang, omdat het grenst aan Chassagne-Montrachet. Santenay, liggend aan de zuidkant van de Côte de Beaune, herbergt zowel de nimf van water als de god van de wijn: het is zowel een spa als een wijnbouwcentrum. De huizen van Santenay en de bijbehorende gehuchten vormen een verstrooiing van kleine groepen en er zijn weelderige panoramische uitzichten vanaf de bergtoppen. Menselijke bezetting hier gaat terug tot de prehistorie. De Santenay AOC-status werd in 1937 ingesteld.

Lees meer

Terroir

Grijsachtige kalkstenen bezetten het hoge terrein tot een hoogte van 500 meter. De locatie van de wijngaarden is ideaal met blootstellingen tussen Oost en Zuid.

Lees meer

Het wijnhuis

Maison Marinot Verdun in Saint-Sernin du Plain, in het midden van de Côte du Couchois is opgericht in 1963. Het produceert al drie generaties Bourgogne-wijnen. Het landgoed heeft een sterke reputatie opgebouwd door het aanbieden van een breed scala aan wijnen, waaronder Maranges, Santenay, Bourgogne Côtes du Couchois, Givry, Mercurey, Beaune, Pommard en Volnay. De wijngaarden van de Maranges liggen in de meest zuidelijke appellation village van de Côte de Beaune, dus van de gehele Côte d’Or. Ze zijn gesitueerd rondom drie dorpen: Dezize-lès-Maranges, Sampigny-lès-Maranges en Cheilly-lès-Maranges. Marinot Verdun begeleidt vandaag ook tal van lokale wijnbouwers bij de vinificatie van hun wijn en huisvest tegenwoordig ook een wijnlaboratorium dat geleid wordt door een erkende oenoloog. Alle wijnbouwers van de streek kunnen trouwens een beroep doen op het laboratorium.

Lees meer

Lekker bij

De lichtheid en levendigheid van de Marinot Verdun Santenay zijn een goede keuze voor romige gerechten zoals vis-couscous of pasta of risotto met champignons. Deze Franse Chardonnay past ook goed bij kazen als Comte, Beaufort en geitenkaas.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven