Mas Granier Camp de L’Oste

Verkoop door: Provinto | Categorie: Rood

Een wijn waarin alles klopt

Het paradepaardje van Mas Granier: Camp de L’Oste is een wijn waar je voor moet gaan zitten en genieten. Gemaakt van 60% Syrah, 20% Grenache en 20% Mourvèdre druiven. Een hele mooie kwaliteit die wordt verkregen door met erg lage opbrengsten te werken. Hierdoor krijgt de wijn extra concentratie en smaak.

Een kruidige neus met lichte mint en eucalyptus verraadt de Syrah in de wijn. Aangevuld met Grenache en Mourvèdre en 18 maanden houtlagering op fouders (grotere vaten) levert dit een wijn waarin alles klopt: kracht, elegantie, balans met subtiele houttonen en kruidigheid, donker fruit met een mooie rijpheid en lengte. Kan al gedronken worden maar wordt met enkele jaren bewaren alleen maar zachter en mooier.

Mas Granier

In de Languedoc, op het land van Sommières, in de oude boerderij van de Priorij St. Pierre d’Aspères werd in 815 de Cellier du Mas Montel gebouwd. Marcel Granier werd de eigenaar in 1945. Sinds 1992 proberen zijn zonen Dominique en Jean-Philippe van dit familiedomein Mas Granier één van de meest gerenommeerde mas in de Languedoc te maken. Met succes!

Lekker bij

Hertenbiefstuk, fazant en gevulde eend.

Frankrijk
Grenache noir, mourvèdre, syrah
2015
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Provinto

Provinto levert online ‘wijnadvies op smaak’ met een uniek concept: met onze wizard creëer je je persoonlijke wijnprofiel, waarvoor wij wijnen selecteren die passen bij jouw smaak. De kwaliteitswijnen die…

Bekijk het assortiment