Menu
Massolino - Barbaresco D.O.C.G. | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo
Massolino - Barbaresco D.O.C.G. | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo

Massolino - Barbaresco D.O.C.G.

2021

Rode wijn

43,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

Vivino score 4.1

  • Tijdelijk niet beschikbaar

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Massolino – Barbaresco

Intens granaatrood van kleur. De verleidelijke aroma's zijn bloemig gecombineerd met rood fruit. In de mond harmonieus, prachtige tannines en een evenwichtige zuurgraad. Dit is een zachtere en delicatere wijn dan de Barolo, maar met ongelooflijke charme.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsGebakken varkenshaas
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Massolino is een familiebedrijf, opgericht in 1896 door Giovanni Massolino. Het bedrijf omvat 23 ha en staat nu onder leiding van de broers Franco en Roberto Massolino, zij vormen de vierde generatie, beiden zijn opgeleid als wijnmaker. Zij hebben gedeeltelijk een moderne stijl doorgevoerd. Er wordt gewerkt met roestvrij stalen tanks en veel barriques, eiken vaten van 225 liter, maar ook nog met de klassieke grote eiken vaten. Het bedrijf maakt furore met hun fantastische Barolo wijnen, hun Vigna Rionda is legendarisch. De eenvoudiger Barbera en Dolcetto blinken uit in hun fruitstructuur. Voor Massolino staat BARBARESCO voor de realisatie van een droom. De bodem van het Barbaresco gebied biedt een heel bijzondere uitdrukking van Nebbiolo. Deze wijngaarden zijn in staat wijnen te produceren met een uitzonderlijke, delicate en elegante balans en finesse. De Barbaresco-benaming is ongetwijfeld een ander vlaggenschip van de Italiaanse oenologie en wat Massolino betreft vertegenwoordigt het een buitengewoon project dat al jaren in onze gedachten zit. Eindelijk hadden ze eind 2018 het geluk wijngaarden in zeer geschikte gebieden te vinden om daarmee hun grote droom waar te maken.

Lees meer

Wijn/spijs

Het komt het beste tot uiting in combinatie met rijke en smakelijke gerechten,. Van verse pasta gekruid met rijke vlees- of groentesauzen tot roodvleesgerechten, gegrild of geroosterd. Ook uitstekend bij kazen, van zachte tot blauwe kazen. Serveertempratuur: 18-20°C.

Lees meer

Productie

Een middellange fermentatie en maceratie in eikenhouten vaten bij temperaturen rond de 30°C. De rijping vindt plaats in grote Slavonische eikenhouten vaten gedurende maximaal 18 maanden. De flesverfijning volgt in speciale koele, donkere kamers. Grondsoort: Medium structuur.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar