Pagos de Mogar | Vendimia Seleccionada | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
Pagos de Mogar | Vendimia Seleccionada | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
De Grote Hamersma score 9-

Pagos de Mogar | Vendimia Seleccionada

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Ribera del Duero
Tempranillo

26,50

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Oude wijnstokken, lange rijping

De Mogar Vendimia Seleccionada Selected Harvest is het oudere broertje van de Mogar Roble. Een enkelvoudige wijn van 100% tempranillo druiven, geoogst op meer dan 20 jaar oude wijnstokken. Alleen de beste druiven zijn geselecteerd. De wijn is 12 maanden gerijpt in nieuw Frans- en Amerikaans eiken vaten, gevolgd door 12 maanden horizontale rijping in de fles.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Ribera del Duero
Druif Druif Tempranillo
Domein Domein Bodegas Pagos de Mogar
AlcoholAlcohol14,6%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Bewaarwijn

De Mogar Vendimia Seleccionada heeft een intens rode kleur met een violette gloed. Rijpe kersen, zwarte bessen, pruimen zowel als karamel en tabak verrassen de neus. Mondvullend, complex en aards maar ook fluweelzacht met mooie tannines, diepgang en een goede balans. De afdronk blijft lang hangen met tonen van vanille, toast en een wit pepertje. Een mooie combinatie. Alc. 14,7 %. Bewaarpotentie 15 jaar.

Lees meer

Bodegas Pagos de Mogar

Bodegas Pagos de Mogar is een familiebedrijf opgericht in 2003 onder de regulering van de Spaanse ‘Regulatory Council of the Origination of Origin (D.O.) Ribera del Duero’. Het wijnhuis bevindt zich in Valbuena de Duero (Valladolid). Bodegas Pagos de Mogar voert een strikte controle uit op de teelt van de druiven. De wijnstokken worden zo bewerkt dat de groeikracht is gematigd. Dit leidt tot opbrengsten van minder dan 5.000 kg / ha. De wijnen zijn gemaakt van ‘tinta del pais’ druiven. Deze lokale versie van ‘tempranillo’, staat bekend om haar goede bewaarpotentie en is typerend voor deze regio.

Lees meer

Ribera del Duero

Het klimaat van Ribera del Duero heeft droge, hete zomers en lange, strenge winters met intense vorst. De schommelingen, tussen de verschillende temperaturen tijdens de rijpingsperiode, dragen bij aan de hoge concentratie polyfenolen die de wijnen uit deze regio kenmerken. Dit extreme klimaat, samen met de grote hoogte en de kalksteen bodems, resulteren in uitstekende druiven. Het worden wijnen met een sterke ruggengraat en diepe kleur.

Lees meer

Wijn en spijs

Open de Mogar Vendimia Seleccionada een uur voor het serveren. De geur en smaak van de wijn komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 18ºC. Schenk deze wijn bij BBQ, vis, vlees, wild, salades en kazen. Een zwoele wijn voor vele gelegenheden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven