Calvente Laguin-da | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah en Tempranillo
Calvente Laguin-da | Spanje | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah en Tempranillo
De Grote Hamersma score 8.5

Calvente Laguin-da

2020

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Granada
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Tempranillo

15,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Kruidig krachtpatsertje

De topper van Calvente is de Guindalera. Deze Laguin-da een 'instapper' noemen doet deze mooie wijn eigenlijk tekort. Robijnkleurig, fris en ook een behoorlijk krachtpatsertje. Kruidig, droppig (laurier), klein pepertje. Zachte tannines, drogend, mooi in balans. Handgeplukte druiven met selectie in de wijngaard en in de bodega.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Granada
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah, Tempranillo
Domein Domein Bodega Calvente
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Harold Hamersma: “gulle en vriendelijke wijn.”

“Een weelderige wijn, zacht en rijp, met het rode fruit van tempranillo, cassis van de cabernet sauvignon, leer en zachtheid van de merlot, pit en peper van druif syrah en tot slot wat stoere onverzettelijkheid van de onbekende kleine druif met de stevige smaak, petit verdot. Iedereen draagt wat bij, en samen had het een over-the-top-macho kunnen zijn, met al die mannetjesputtersdruiven, elkaar verdringend voor een plaatsje vooraan, maar wonderwel gezeglijk zijn ze hier in handen van Horacio Calvente. Ze verdragen elkaar, en vormen samen een stoere, stevige, maar ook heel gulle en vriendelijke wijn. Uiteraard draagt een gedegen opvoeding van een half jaar in Frans eikenhout daar ook aan bij. Score: 8,5.”

Lees meer

Bodegas Calvente

Bodegas Calvente is een kleine, ambachtelijke wijnmakerij, gelegen in Granada. De eigenaar is Horacio Calvente, die zich ten doel heeft gesteld om oude, vergeten wijngaarden te herstellen. Het geheim van hun fantastische wijn zit ‘m in vakmanschap, lage productie, het terroir van de oude wijngaarden die groeien op een paar hectare grond in La Guindalera en Castillejos, en de invloed van een uniek microklimaat. De hoogte van het gebied en de invloed van de zee matigen de temperaturen terwijl de druiven rijpen. De langzame en evenwichtige rijping van de druiven vertaalt zich naar wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid. De wijngaarden worden niet geïrrigeerd. Ze produceren minder dan 4000 kg druiven per hectare, waardoor uitzonderlijk hoogwaardige druiven worden geoogst. De druiven worden handmatig geselecteerd en op natuurlijke wijze gefermenteerd.

Lees meer

Lekker bij

Licht wild, pasta met paddenstoelen, lamsrack met salie/thijm

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven