Calvente Laguin-da

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Rood

De rode wijn Laguin-da van de wijnmakers Calventa komt uit de streek Andalusië.  Calvente Laguin-da heeft een prachtige robijnrode kleur. De smaak is fris en krachtig. In de geur pruimen, zwarte bessen, kruiden en een vleugje drop. De zachte tannines zijn mooi in balans. Laguin-da wordt gemaakt van een mix van de druiven petit verdot, cabernet sauvignon, merlot, syrah en tempranillo. Na vinificatie rijpt de wijn 6 tot 7 maanden op Amerikaans eiken.

In 1992 startte Horacio Calvente met de productie van enkele honderden flessen wijn voor vrienden en bekenden. Tegenwoordig produceert zijn bodega zo’n 100.000 flessen per jaar. Deze worden in Spanje, maar ook ver daarbuiten, hoog gewaardeerd en zijn te vinden op de wijnkaart van mening toprestaurant.

Een wijn die volgens De Telegraaf (juni 2018) niet zou misstaan bij het beste restaurant ter wereld, El Cellar de Can Roca: “Diepe geur van zwarte bessen en pruimen, zoethout, aards, mooie balans en origineel.”

Spanje
Cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, syrah, tempranillo
2014
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Kwaliteitswijnen uit Zuid-Spanje: verrassend anders. Granada Wijnen (2012) biedt uit eigen, exclusieve import een assortiment spannende wijnen van hoofdzakelijk kleine familiebedrijven uit Zuid-Spanje.

Bekijk het assortiment