Monviert Martagona Chardonnay | Italië | gemaakt van de druif Chardonnay
Monviert Martagona Chardonnay | Italië | gemaakt van de druif Chardonnay

Monviert Martagona Chardonnay

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Friuli
Chardonnay

14,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Uit Noord-Italië

Monviert Martagona Chardonnay is een smakelijk verfijnde en harmonieuze witte wijn. De wijn komt uit Noord-Italië en heeft daardoor lekker veel frisheid en fruit met appel en acaciabloesem in de neus. De kleur is stro-geel kleur met groenachtige tinten. De smaak geeft een prettig mondgevoel, discreet en uiterst verfijnd in de mond.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Monviert
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Chardonnay in Friuli

De Chardonnay is een van ‘s werelds meest verspreide witte druivensoorten.  Sinds het einde van de 19e eeuw is het aangeplant in Friuli, waar het zich duidelijk heeft aangepast, dankzij de extreem gunstige klimatologische omstandigheden in deze regio. Deze Chardonnay is ideaal als aperitief. Uitstekend met voorgerechten, soepen, omelette en lichte visgerechten.

Lees meer

Vinificatie op RVS

De oogst van de Chardonnay druiven precies op tijd waardoor de wijn aan de frisse kant blijft. De pluk is met de hand waarna selectie op kwaliteit plaats vindt. Na de ontsteling, zachte persing wordt de vinificatie voortgezet in in roestvrijstalen tanks. Omdat de gisting op staal plaatsvindt en niet op hout, blijft de wijn aan de frisse kant. Zodra de gisting voltooid is, wordt de wijn 3-4 maanden in roestvrijstalen vaten bewaard en verfijnd. Door middel van frequent roeren wordt er bijzondere zorg besteed aan het behoud en de ontwikkeling van “edele” bezinksel.

Lees meer

Monviert Martagona Chardonnay komt uit een microklimaat

De Colli Orientali del Friuli-zone ligt goed beschermd tegen de koude noordenwinden aan de Adriatische Zee. Het is een ideaal microklimaat dat geleidelijke langzame rijping van de druiven mogelijk maakt, waar een palet aan geuren, aroma’s en smaken ontwikkelt dat de wijnen van Montviert zo speciaal en gewaardeerd maakt. Ze weerspiegelen echter ook de harmonieuze ontmoeting van verschillende werelden: een unieke samenkomst van Italiaanse, Sloveense en Midden-Europese culturen, een emotie die je kan waarnemen bij het proeven.

Lees meer

Het huis Montviert, voorheen Ronchi San Giuseppe.

Monviert produceert wijnen in Cividale del Friuli, met onder zijn beste wijnen Schioppettino, Refosco dal Peduncolo Rosso, Picolit, Friulano en Ribolla Gialla en vele anderen. Zij zijn gevestigd in Spessa di Cividale del Friuli in de provincie Udine, dicht bij de Italiaanse grens met Slovenië, precies op de Colli Orientali del Friuli. Het bedrijf Monviert zijn 18 hectare wijngaarden bezit, gelegen tussen de Julische Alpen, die garant staan ​​voor druiven ideale bescherming tegen koude wind en geniet van de zeebries die uit de Adriatische Zee komt. Verschillende mergelbodems, maar ook met de aanwezigheid van  grind en klei. Dit alles creëert een microklimaat en een ideale habitat voor een langzame en geleidelijke rijping van de druiven en een productie van rode en witte wijnen van uitstekende kwaliteit Tegenwoordig is het Friuliaanse bedrijf een groeiend wijnbedrijf in de Colli Orientali del Friuli. In 2019 heeft men de naam Ronchi San Giuseppe in Monviert veranderd. Er waren gewoon te veel Ronchi’s, vandaar dus!

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven