Monviert Martagona Refosco dal Peduncolo Rosso | Italië | gemaakt van de druif refosco
Monviert Martagona Refosco dal Peduncolo Rosso | Italië | gemaakt van de druif refosco

Monviert Martagona Refosco dal Peduncolo Rosso

2019

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Friuli
refosco

14,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wereldberoemd in Fruili

De wijn Monviert Martagona Refosco dal Peduncolo Rosso. Refosco dal Peduncolo Rosso…. Wat een naam voor een druif! Een goede kans dat u er nog nooit van heeft gehoord. De Refosco met de rode poot en is wereldberoemd in Fruili, de streek boven Venetië. Het is een druif die al sinds 1700 in de streek wordt verbouwd en erg geliefd is.  

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif refosco
Domein Domein Monviert
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Refosco wijnen

De Monviert Martagona Refosco dal Peduncolo Rosso is inderdaad van een zeer lokaal druivenras, volledig autochtoon voor deze streek. Ook net een tikkeltje anders, een wijn met een lekker klein rafelrandje wat het lekker spannend maakt. Voor ons was de druif tot voor kort ook onbekend. Maar na de eerste slok waren we direct enthousiast. Wij werken veel met de wijnen van Montviert en onze klanten zijn daar al jaren zéér over te spreken, dus we zijn ook overgegaan tot het aankopen van de Refosco.

Lees meer

Verrassend lekker

Refosco dal Peduncolo Rosso is donker rood van kleur met een purperen zweem. Een zacht bouquet van kersenjam met een vleugje kruiden en hars. Hmm, hars dat geeft het net die kick…  Een krachtige smaak geeft een soort van heerlijk contrast met de opwekkende fruitige frisheid waarbij de zachte tannines de lange afdronk fraai afmaakt. De Refosco druif is echt een autochtoon druivenras met unieke aromatische eigenschappen die je bij geen andere druif terugvindt. De wijnen hebben geen houtrijping gehad waardoor de wijn lekker fruitig blijft.   De smaak is vol en intens met lichte tannines. Een mooie wijn die uitstekend gaat bij vet vlees zoals een spare rib, vlees en gevogelte. Heerlijk om ook in de zomer licht gekoeld te drinken. Wilt u kennis maken? We hebben enkele dozen ingekocht. Ter introductie hebben we de wijn voordelig geprijsd. Echt een aanrader!

Lees meer

Microklimaat

In het gebied rond Aquileia is het evenwicht van het microklimaat perfect.  Door de gematigde bries van de nabijgelegen Adriatische zee matigt de hitte van de zomer. De warmte van de zon zorgt voor een uitstekende rijping van het fruit en de duidelijke verlaging van de temperatuur tijdens de nacht verbetert de primaire aroma’s van de druiven, waardoor de wijnen een intense persoonlijkheid krijgen.

Lees meer

Het huis Montviert, voorheen Ronchi San Giuseppe.

Monviert produceert wijnen in Cividale del Friuli, met onder zijn beste wijnen Schioppettino, Refosco dal Peduncolo Rosso, Picolit, Friulano en Ribolla Gialla en vele anderen. Zij zijn gevestigd in Spessa di Cividale del Friuli in de provincie Udine, dicht bij de Italiaanse grens met Slovenië, precies op de Colli Orientali del Friuli, waar het bedrijf Monviert zijn 18 hectare wijngaarden bezit, gelegen tussen de Julische Alpen, die garant staan ​​voor druiven ideale bescherming tegen koude wind en geniet van de zeebries die uit de Adriatische Zee komt. Verschillende mergelbodems, maar ook met de aanwezigheid van ponca, grind en klei. Dit alles creëert een microklimaat en een ideale habitat voor een langzame en geleidelijke rijping van de druiven en een productie van rode en witte wijnen van uitstekende kwaliteit Tegenwoordig is het Friuliaanse bedrijf een groeiende wijnbedrijf in de Colli Orientali del Friuli en terwijl het familiebeheer onveranderd is gebleven sinds de Tweede Wereldoorlog, dat drie generaties lang werd overgedragen, veranderde het in 2019 zijn naam officieel van Ronchi San Giuseppe  in Monviert.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven