Monviert Martagona Ribolla Gialla | Italië | gemaakt van de druif Ribolla Gialla
Monviert Martagona Ribolla Gialla | Italië | gemaakt van de druif Ribolla Gialla

Monviert Martagona Ribolla Gialla

2021

Witte wijn

14,75

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Elegant en stroperig

De Monviert Martagona Ribolla Gialla heeft uitgesproken hartige geur van mineralen gepaard met de elegante geur van witte bloesem. De wijn is ongewoon complex voor een Ribolla, elegant en stroperig, met een lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGekookte mosselen
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Heerlijk verfrissend

De Monviert Martagona Ribolla Gialla is dan ook een heerlijk verfrissende wijn bij vis, oesters en mosselen. Dit is waar de Italianen deze wijn het meest bij drinken. Wij vinden ‘m door de frisheid ook heerlijk als aperitief.

Lees meer

Ribolla Gialla druif

De wijnen van Montviert zijn speciaal door ons zelf geïmporteerd. En dit Italiaanse geheim willen we uiteraard graag met u delen. Italië staat bekend om haar lokale druivenrassen. De Ribolla gialla (=geel) is zo’n lokale held uit Friuli. Het is één van de mooiste druivenrassen in deze streek. Ribolla is een wit druivenras dat op grote schaal wordt aangeplant in de noordoostelijke provincie Friuli in Italië. Je vindt dit ras ook in het naburige Slovenië, waar het bekend staat als Rebula, en op het Griekse eiland Cephalonia, onder de naam Robola.

Lees meer

Ribolla Gialla wijnen

De wijnen kenmerken zich vaak door hun stevige zuurtegraad, door perzik-, citrus- en appeltonen en een licht bloemig aromatisch profiel. In Friuli presteert de Ribolla Gialla best in Rosazzo en Colli Orientali. Daar maken ze met de Ribolla vooral droge witte wijnen en af en toe ook mousserende wijnen. Vaak zijn Ribolla wijnen monocépage wijnen. De druif combineert men vaak  met variëteiten zoals Pinot Grigio, Friulano en Malvasia.

Lees meer

Het huis Montviert, voorheen Ronchi San Giuseppe.

Monviert produceert wijnen in Cividale del Friuli, met onder zijn beste wijnen Schioppettino, Refosco dal Peduncolo Rosso, Picolit, Friulano en Ribolla Gialla en vele anderen. Zij zijn gevestigd in Spessa di Cividale del Friuli in de provincie Udine, dicht bij de Italiaanse grens met Slovenië, precies op de Colli Orientali del Friuli, waar het bedrijf Monviert zijn 18 hectare wijngaarden bezit, gelegen tussen de Julische Alpen, die garant staan ​​voor druiven ideale bescherming tegen koude wind en geniet van de zeebries die uit de Adriatische Zee komt. Verschillende mergelbodems, maar ook met de aanwezigheid van ponca, grind en klei. Dit alles creëert een microklimaat en een ideale habitat voor een langzame en geleidelijke rijping van de druiven en een productie van rode en witte wijnen van uitstekende kwaliteit Tegenwoordig is het Friuliaanse bedrijf een groeiende wijnbedrijf in de Colli Orientali del Friuli en terwijl het familiebeheer onveranderd is gebleven sinds de Tweede Wereldoorlog, dat drie generaties lang werd overgedragen, veranderde het in 2019 zijn naam officieel van Ronchi San Giuseppe in Monviert  

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven