Morisfarms AMOR Maremma Toscana Ansonica DOC | Italië | gemaakt van de druiven Ansonica en Insolia
Morisfarms AMOR Maremma Toscana Ansonica DOC | Italië | gemaakt van de druiven Ansonica en Insolia

Morisfarms AMOR Maremma Toscana Ansonica DOC

2019

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Toscane
Ansonica, Insolia

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wijn van de liefde

AMOR vertegenwoordigt de toetreding van Ansonica (beter bekend als de Inzolia druif) door Morisfarms. Het is de uitdrukking van hun liefde voor de Ansonica-druivensoorten. Vivino score 3.8.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Ansonica, Insolia
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Proef de Toscaanse Maremma in je glas

In het glas helder en zonnig met intense tonen van citrus, abrikoos, gele perzik en de wilde flora van de mediterrane struikgewassen, verrijkt met mineralen en een omhullende romige afdronk. In het glas zit de emotie en warmte van de uitgestrekte Toscaanse Maremma. De oogst vindt plaats in oktober. Voordat botteling plaatsvindt rust de wijn tot 45 dagen op zijn droesem. Gemaakt van 100% inzolia. Door Vinous beoordeeld met 89 punten!

Lees meer

Morisfarms

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven