Monviert Martagona Sauvignon | Italië | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Monviert Martagona Sauvignon | Italië | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

Monviert Martagona Sauvignon

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Friuli
Sauvignon Blanc

14,75

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wat een heerlijke zuivere wijn is dit!

Wat een heerlijk verfijnde, frisse en zuivere wijn is dit! De geur van de Monviert Martagona Sauvignon knalt je glas uit: een stuivende frisse Sauvignon uit Noord-Italië. Een Sauvignon Blanc zoals een Sauvignon Blanc moet smaken. Droog en expressief, maar tegelijkertijd ook zacht en elegant.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Sauvignon Blanc
Domein Domein Monviert
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsSalade
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Een feestje

Kleur strogeel met groenachtige tinten. Het boeket is intens maar elegant en ingetogen tonen van grapefruitschil, salie, marjolein, witte perzik, rijpe banaan. In de mond is het compleet, vol en elegant met een geweldige balans. Het heeft een geweldig karakter, met alle aromatische tonen vergezeld van zure en frisse sensaties, die samenvloeien in een harmonie van smaak en genot. Een feestje gewoon! Deze wijn is heerlijk bij hapjes, (lichte) voorgerechten,  salades, gegrilde groenten en asperges. Eigenlijk gewoon bij heel veel antipasti! 

Lees meer

Franse druif die het goed doet in Noord-Italië

Sauvignon Blanc is een variëteit die al werd aanbevolen op het IVe wijnbouwcongres van Gorizia in 1891; Toch al weer een tijdje geleden. Vandaag is Sauvignon Blanc een van de mooiste en belangrijkste realiteiten van Friuli Venezia Giulia. Op de heuvels bereikt het ideale niveaus van vegetatief-productief evenwicht en geeft het leven aan een van de beste Friulische wijnen. De druif Sauvignon doet het perfect in de streek Friuli, het gebied boven Venetië. Ze hebben daar het ideale klimaat voor deze Franse druif. De wijngaarden zijn 40 jaar oud en liggen op een hoogte van 150 meter in de zon. Ooit zijn ze hier noodgedwongen deze druif gaan aanplanten omdat de lokale druivensoorten eind 19de eeuw verloren waren gegaan tijdens de grote schimmelziekte die heel wat wijngaarden heeft vernietigd. Gelukkig zijn veel lokale druivensoorten inmiddels weer terug zoals de Friulano en Ribolla Gialla.

Lees meer

Bekroond

Monviert Martagona Sauvignon is een wijn die de nodige prijzen heeft ontvangen. In de bekende Franse wijngids, Gilbert & Gaillard scoort deze wijn maar liefst een gouden medaille. Op het prestigieuze Concours Mondial du Sauvignon haalde deze wijn een zilveren medaille. Bij wijnhuis Montviert maken ze fantastische wijnen die internationaal vaak hoog scoren. In Nederland zijn ze eigenlijk al erg lang bekend onder de naam Ronchi di San Guiseppe. In 2019 hebben ze hun naam veranderd in Montviert. Er waren te veel Ronchi’s helaas! Het is één van de wijnhuizen die we zelf importeren.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven