Monviert Martagona Schioppettino | Italië | gemaakt van de druif Schioppettino
Monviert Martagona Schioppettino | Italië | gemaakt van de druif Schioppettino
De Grote Hamersma score 9-

Monviert Martagona Schioppettino

2019

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Italië
Italië, Friuli
Schioppettino
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

15,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Onbekend pareltje

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de druif Schioppettino gehoord. Dat snappen we heel goed! Deze lokale druif komt uit de wijnstreek Friuli in het Noordoosten van Italië. Een totaal onbekend pareltje. De druif levert prachtig geconcentreerde wijnen op, vol met fruit en zacht in de afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Italië
Streek Streek Friuli
Druif Druif Schioppettino
Domein Domein Monviert
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“Bittere kersen, pruimen op sap, zoete laurier, bessenzuren die de azijn pareert. Daar wordt aan de deur geknopt. Nieuwe vrienden. Gooi nog een blok op het vuur. Het gaat laat worden.”

Alle vrienden verzamelen! Eten en drinken. Hup, daar is de salame in aceto, na het bakken net voor het serveren afgeblust met rode wijnazijn. Een plak polenta erbij, per inzuppare, om in de jus te dopen. Wat drinken we erbij? Nou, deze Schioppettino natuurlijk. Licht gekoeld. Bittere kersen, pruimen op sap, zoete laurier, bessenzuren die de azijn pareert. Daar wordt aan de deur geknopt. Nieuwe vrienden. Gooi nog een blok op het vuur. Het gaat laat worden.

Lees meer

Op bezoek in Friuli

Toen wij op bezoek waren bij dit wijnhuis, voor hun heerlijke witte wijnen, kregen we ook deze wijn te proeven. Al bij de eerste slok waren direct enthousiast. We hadden echt iets fantastisch in ons glas. Dit konden we niet laten liggen en hebben ook deze wijn bij de producent Monviert ingekocht. 

Lees meer

Met deze wijn zet je iets moois op tafel

De Monviert Martagona Schioppettino heeft een diepe robijnrode kleur. De geur is subtiel met sappige pruimen en aalbes. Ook ruik je al direct iets van de mooie complexiteit van deze wijn. Een beetje rokerig of tabak, spannend! De smaak is soepel met geconcentreerd fruit. Rond, fris, toegankelijk en zachte tannines. Met deze wijn zet je iets moois op tafel! Intens van smaak, veel fruit en een mooie complexiteit. heerlijk bij een stukje gegrild vlees of bijvoorbeeld bij gebakken bloedworst. Vivino score 3.9.

Lees meer

Gouden medaille van wijnrecensenten Gilbert & Gaillard

In de bekendste Frankrijk wijngids, Gilbert & Gaillard Een gouden medaille. Ook in Italië weten ze deze wijn te waarderen met een ‘Oscar’ voor prijs-kwaliteitsverhouding op de Berebene (bere bene = goed drinken) van Gambero Rosso. Gambero Rosso is zo’n beetje de wijngids van Italië met adviezen voor restaurants en de betere wijnen.

Lees meer

Montviert

We zijn fan van het wijnhuis Montviert (Voorheen ronchi san guiseppe) in Friuli (de streek boven Venetië). Ze maken daar fantastische  wijnen die internationaal vaak hoog scoren. In Nederland zijn ze (nog) onbekend. Het is één van de wijnhuizen die we zelf importeren.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven