Gratis verzenden > €90,- (NL)
Klantenservice Inloggen 0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing
0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing

Winkelmandje в 0

Rood
Wit
Rose
Mousserend
Dessert
Port & Sherry
Deelnemende wijnwinkels
Winkelmand

Wijnen van de Frappato druif

Sicillië, het eiland waar de mensen lang leven, waar de zon bijna altijd schijnt, waar verschillende klassieke beschavingen hun sporen na lieten, waar prachtige olijfbomen staan. Het is Italië, maar dan anders. Het is ook de thuisbasis van de Frappato wijnstokken. In de streek in en rond Vittoria staat een veelzijdige rode druif statig in het landschap. Met trots en liefde wordt deze traditionele Frappato druif verbouwd tot soepele wijnen. Ontdek met liefde de lichte Siciliaanse wijnen.
    Baglio di Pianetto Frappato bio | Italië | gemaakt van de druif: Frappato

    Baglio di Pianetto Frappato bio

    Verkoop door: Ferraro wijn

    Biologisch | Geweldige prijs-kwaliteit! Lokaal zeer gewild Baglio di Pianetto Frappato: een niet te zware, biologische rode wijn, een autoctono en plaatselijk zeer gewaardeerd. Fris met geuren van rood fruit, bloesem en salie, bijzonder levendig…

    Land: Italië
    Druif: Frappato
    Jaar: 2018
    Smaak: Licht, fruitig en soepel
    Avide – 1607, Frappato IGT | Italië | gemaakt van de druif: Frappato

    Avide – 1607, Frappato IGT

    Verkoop door: Etna Smaak

    Deze Siciliaanse wijn komt uit de streek Comiso, van de leembodem en rode aarde in Bastonaca. Het is een lichte wijn met aantrekkelijke aroma’s van kers en granaatappel. De tannines en zuren vermengen zich perfect…

    Land: Italië
    Druif: Frappato
    Jaar: 2018
    Smaak: Licht, fruitig en soepel

Tot in een ver verleden

De klassieke soort kent een lange voorgeschiedenis, van Griekse en Romeinse druivenrassen die gekruist werden waardoor de bekende Sangiovese het licht zag. Modern DNA onderzoek wees uit dat de Frappato druif afstamt van de Sangiovese, met een nog steeds onbekende partner. Ze gedijt goed in het Mediterrane klimaat, en kent Zuid-Italië nog steeds als haar thuis. Vooral aan de zuidoostelijke kust van het eiland, rond Vittoria, maar ook in Trapani en Puglia staat een handvol Frappato wijngaarden.

Nooit te vroeg of te laat

Haar naam omschrijft haar compacte, gevleugelde trossen, “rappatu”, is een traditionele Siciliaanse verwijzing, waaruit Frappato voortvloeide. De Frappato druif kan in twee subcategorieën worden onderverdeeld, een vroegrijpe en een laatrijpende Frappato druif. Dit heeft een effect op de smaak van de wijnen. Waar de vroegrijpe wijnen verwijzingen hebben van wilde bessen en zwart fruit, hebben de laatgerijpte Frappato wijnen sterkte aroma’s van viooltjes, aardbeien en kaneel. De essentie van de wijnen blijft dezelfde, een fruitige frisheid. Het zijn droge lichte wijnen met een heldere kleur, weinig tannines met een gebalanceerde zuurgraad.

Gewichtig

Wanneer de Frappato wijnen als assemblage wijn worden verwerkt, dan worden de anders lichte en soepele wijnen gewichtiger, met voorbeelden als Nero d’Avola, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio en Nocera. Ze barsten van de aroma’s, proef granaatappel, gedroogde aardbei, en ruik kruiden zoals witte peper, kruidnagel, met tonen van tabak. Het zijn de tonen van zoete rode bessen die de kenmerkende unieke fruitige wijn vormen.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Frappato

Drink een Frappato wijn fris, maar niet koud bij gerookte vleeswaren, kazen en heerlijke gerechten zoals:
● Pizza met ansjovis en gekarameliseerde uien
● Aardappelpannenkoeken met varkensvlees
● Met lam gevulde courgettes met couscous
● Geroosterde paprika met zongedroogde tomaat