Wijnen van de Frappato druif

Ontdek de verfijnde Frappato wijnen, met hun lichte body en levendige fruitigheid. Een Siciliaanse druif die bekend staat om zijn elegante aroma's en soepele afdronk. Perfect voor liefhebbers van sappige rode wijnen.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Frappato

Blauwe druiven
De klassieke soort kent een lange voorgeschiedenis, van Griekse en Romeinse druivenrassen die gekruist werden waardoor de bekende Sangiovese het licht zag.

DNA

Modern DNA onderzoek wees uit dat de Frappato druif afstamt van de Sangiovese, met een nog steeds onbekende partner. Ze gedijt goed in het Mediterrane klimaat, en kent Zuid-Italië nog steeds als haar thuis. Vooral aan de zuidoostelijke kust van het eiland, rond Vittoria, maar ook in Trapani en Puglia staat een handvol Frappato wijngaarden.

Nooit te vroeg of te laat

Haar naam omschrijft haar compacte, gevleugelde trossen, “rappatu”, is een traditionele Siciliaanse verwijzing, waaruit Frappato voortvloeide. De Frappato druif kan in twee subcategorieën worden onderverdeeld, een vroegrijpe en een laatrijpende Frappato druif. Dit heeft een effect op de smaak van de wijnen. Waar de vroegrijpe wijnen verwijzingen hebben van wilde bessen en zwart fruit, hebben de laatgerijpte Frappato wijnen sterkte aroma’s van viooltjes, aardbeien en kaneel. De essentie van de wijnen blijft dezelfde, een fruitige frisheid. Het zijn droge lichte wijnen met een heldere kleur, weinig tannines met een gebalanceerde zuurgraad.

Gewichtig

Wanneer de Frappato wijnen als assemblage wijn worden verwerkt, dan worden de anders lichte en soepele wijnen gewichtiger, met voorbeelden als Nero d’Avola, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio en Nocera. Ze barsten van de aroma’s, proef granaatappel, gedroogde aardbei, en ruik kruiden zoals witte peper, kruidnagel, met tonen van tabak. Het zijn de tonen van zoete rode bessen die de kenmerkende unieke fruitige wijn vormen.

Wijn-spijs combinaties met Frappato

Drink een Frappato wijn fris, maar niet koud bij gerookte vleeswaren, kazen en heerlijke gerechten zoals:

● Pizza met ansjovis en gekarameliseerde uien
● Aardappelpannenkoeken met varkensvlees
● Met lam gevulde courgettes met couscous
● Geroosterde paprika met zongedroogde tomaat

Scroll naar boven