Morisfarms Barbaspinosa Maremma Toscana DOC Rosso 0,375L | Italië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon en Sangiovese
Morisfarms Barbaspinosa Maremma Toscana DOC Rosso 0,375L | Italië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon en Sangiovese

Morisfarms Barbaspinosa Maremma Toscana DOC Rosso 0,375L

2017

Rode wijn

Cabernet Sauvignon, Sangiovese

9,85

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De Barbaspinosa Maremma Toscana Rosso DOC vintage van Morisfarms vindt zijn oorsprong op kleiachtige bodems wat zorgt voor een wijn met body en karakter. Deze Italiaanse rode wijn is gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Cabernet Sauvignon. In de neus een uitgesproken, fruitig en intens bouquet met hints van bramenjam, pruimen, violet, kruiden en vanille. In het glas een levendige robijnrode kleur. In de mond een zorgt dit voor een warm, zachte en aanhoudende smaak. Wat ons betreft een schot in de roos en mooi in evenwicht.

Bijzonderheden

Deze rode wijn is in 1996 geboren onder de naam Monteregio di Massa Marittima en ze zijn destijds meteen begonnen met de productie van een op Sangiovese gebaseerde rode wijn, maar pas met de 2000 vintage kozen ze ervoor om hem een ​​jaar lang te verfijnen in de gebruikte vaten van de Avvoltore. Met de vintage 2012 werd de naam Barbaspinosa gekozen, geïnspireerd door een personage uit een verhalenboek geschreven door overgrootvader Giuseppe Leo Moris voor zijn zonen.Vanaf de vintage 2015 wordt de DOC Maremma Toscana geclaimd door Morisfarms.

De oogsttijd vindt plaats in de tweede en vierde week van september. Rijping vindt 12 maanden plaats op de eiken houten vaten die voor de Avvoltore worden gebruikt. Daarna nog een rijping van 4 maanden op fles. De wijn is het beste op dronk binnen 10 jaar na botteling.

Morisfarms

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden.

Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie.

Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris.

Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijs
InhoudInhoud37,5 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven