Neferis Cuvée Magnifique Rouge | Tunesië | gemaakt van de druif Syrah
Neferis Cuvée Magnifique Rouge | Tunesië | gemaakt van de druif Syrah
De Grote Hamersma score 8.5

Neferis Cuvée Magnifique Rouge

2019

Rode wijn

14,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Unieke wijn

De Cuvée Magnifique Rouge is gemaakt van 100% syrah druiven. De druiven worden handmatig geplukt. Rijping in vaten gedurende een periode van 12 maanden. Het relatief koele klimaat en de dagelijkse temperatuurschommelingen zorgen voor een perfecte evenwicht in de wijn.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d'Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Kleine pruimen, zoetzure kersen, bessigheden en wat zoete specerij. Prettig doordrinkbaar.”

Carignan voelt zich op zijn plek op Cap Bon, het schiereiland op een kleine honderd kilometer afstand van Tunis, de hoofdstad van Tunesië. En ook de syrah aardt er aardig. Beetje in de stijl van de noordelijke Rhône: we roepen Crozes-Hermitage bijvoorbeeld. Laten ze dat bij Domaine Neferis maar als een compliment beschouwen. Wat slanke versie. Kleine pruimen, zoetzure kersen, bessigheden en wat zoete specerij. Prettig doordrinkbaar door zijn – ook al zo noord-Rhôneachtig – lage alcoholpercentage van slechts 12 procent.

Lees meer

Mooie lengte

Aroma’s van rood fruit en zwarte peper geeft de Cuvée Magnifique een heerlijke en intense smaak met de juiste lengte. Alle wijnen van Domaine Neferis zijn AOC wijnen, liggend in de wijnregio Sidi Salem. Dit is één van de zeven erkende AOC-regio’s in Tunesië.

Lees meer

Domaine Neferis

Domaine Neferis is sinds haar oprichting in 2000 uitgegroeid tot één van de meest kwalitatieve wijngaarden in Tunesië. Enerzijds door de diversiteit van de aangeplante druivensoorten en anderzijds door de lage dichtheid van de aanplanting, waardoor een optimaal bladerdak is ontstaan die bescherming biedt aan de wijndruiven tegen de droge en hete Sirocco wind afkomstig uit de Sahara. De bodem is een combinatie van dieper gelegen zanderige slibafzetting en ondiepere lagen bestaande uit klei-kalksteen. Rijpheid en zuurgraad vinden hierdoor een mooie balans in de wijndruiven van Domaine Neferis. Het wijndomein gebruikt geen onkruidverdelgers of pesticiden.

Lees meer

Lekker bij

De Cuvée Magnifique Rouge is lekker bij rood vlees, kazen en als aperitief.

Lees meer
Scroll naar boven