Paladin Malbech Gli Aceri | Italië | gemaakt van de druif Malbec
Paladin Malbech Gli Aceri | Italië | gemaakt van de druif Malbec
De Grote Hamersma score 8+

Paladin Malbech Gli Aceri

2015

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Veneto
Malbec

19,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rood fruit, tabak en specerijen

Robijnrode wijn met granaatappelreflecties. De neus wordt gekenmerkt door pure en intense aroma’s van vers rood fruit, vergezeld van tonen van tabak en specerijen. In de mond een geaccentueerde fruituitdrukking, harmonieus en elegant. Een natuurlijk gevoel van frisheid met een taai karakter. Al 40 jaar een succes: sinds zijn debuut heeft de wijn vele belangrijke onderscheidingen gekregen.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Malbec
Domein Domein Paladin
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsLamskoteletten
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8+

De Grote Hamersma score 8+

“ “

Familietraditie in oude Romeinse wijngaarden

De geschiedenis van de wijnmakerij begon in 1962. Passie, onderzoek, toewijding en respect voor tradities zijn de belangrijkste waarden die familie Paladin nastreeft sinds de oprichting van het bedrijf in 1962 door Valentino Paladin. Inmiddels zetten zijn zonen Carlo, Lucia en Roberto de wijntraditie met veel energie en enthousiasme voort. Hun doel is het produceren van uitstekende, typische wijnen met respect voor de familietradities. Dat zij hierin succesvol zijn blijkt uit het feit dat hun wijnen die deelnemen aan de belangrijkste internationale wedstrijden elk jaar in de prijzen vallen. In 1977 kocht de familie Paladin haar eerste wijngaarden in Annone Veneto. Dit gebied staat bekend om de productie van hoogwaardige druiven. Het landgoed werd vernoemd naar de oude eikenbossen die hier vroeger groeiden: Bosco del Merlo. De oude wijngaarden werden geleidelijk vervangen door nieuwe planten. In 1985 werd een nieuwe en moderne wijnmakerij gebouwd. Aan het einde van de jaren ‘90 kocht het gezin nog eens 50 hectare grond in Lison di Portogruaro, het hart van dit wijngebied. Tegenwoordig bestaat het landgoed Bosco del Merlo uit 100 hectare. Het landgoed strekt zich uit tussen Oost-Veneto en Friuli, een landschap met diepe wijnwortels dat herinnert aan oude tradities en culturen. De wijngaarden van Paladin lijken op prachtige tuinen en zijn geplant langs de oude Romeinse Via Postumia, op kalkhoudende klei die tijdens de laatste ijstijd door de rivier de Tagliamento zijn gevormd. Deze oeroude kalkhoudende grond biedt de ideale omstandigheid voor de Malbech wijnstok van Paladin.  Het levert mooie, volrijpe druiven op.  Na de oogst duurt de alcoholische gisting in staal 15-20 dagen. De Malbech verfijnt twaalf maanden in barrique en vervolgens zes maanden in een vat waar de tannines zacht worden en de wijn wordt verrijkt met pittige geuren. Hij veroudert nog minstens zes maanden in de fles.

Lees meer

Paladin Malbech Gli Aceri en spijs

Serveer deze mooie rode Malbech Gli Aceri bij hoofdgerechten met rood vlees, wild of gevogelte met  peulvruchten. Probeert hem ook eens bij een gebakken Tarbot.

Lees meer

Bekroonde wijn

Deze Pinot Noir is in 2019 bekroond met een 8+ in De Grote Hamersma.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven