Phebus Reserva Chardonnay Mendoza | Argentinië | gemaakt van de druif Chardonnay
Phebus Reserva Chardonnay Mendoza | Argentinië | gemaakt van de druif Chardonnay

Phebus Reserva Chardonnay Mendoza

2020

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Argentinië
Argentinië, Mendoza
Chardonnay

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een tropische Chardonnay!

Een tropische Chardonnay wijn voor de mooie zomeravonden. Met frisse, fruitige aroma’s van tropisch fruit en en citrusvruchten, heeft deze Chardonnay heeft een mooie gele kleur, zachte bitters, mild romig.De wijn heeft een complexe structuur, body met een lange en elegante afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Argentinië
Streek Streek Mendoza
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Fabre
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieReserva
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

De meermaals bekroonde wijnmakerij van Fabre Montmayou werd begin jaren negentig opgericht door wijnmaker Hervé Joyaux Fabre toen hij vanuit zijn geboorteland Bordeaux naar Argentinië verhuisde en hij was een van de eerste buitenlanders die het potentieel van Argentinië inzag. De wijnen van Fabre Montmayou tonen echte puurheid van fruit met complexiteit, frisheid en elegantie. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door Hervé’s onwankelbare geloof in de lokale terroirs en zijn vastberadenheid dat al zijn wijnen deze terroirs zo elegant mogelijk moeten uitdrukken.

Lees meer

Hervé Joyaux Fabre

Hervé Joyaux Fabre, eigenaar en wijnmaker van Fabre Montmayou, werd geboren in Bordeaux, Frankrijk, in een familie van wijnonderhandelaars. Toen hij begin jaren 90 in Argentinië aankwam op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden en een wijnmakerij te beginnen, was Hervé Joyaux Fabre onder de indruk van het potentieel voor Malbec in Mendoza.

Lees meer

Malbec-wijngaarden

Als een echte visionair kocht hij zeer oude Malbec-wijngaarden, geplant in 1908, en bouwde hij de Fabre Montmayou-wijnmakerij met echte boetiekstijl en essentie. Toen de wijnmakerij in Mendoza eenmaal was opgericht, besloot Hervé wijngaarden en een wijnmakerij te kopen in Rio Negro, Patagonië. Hij realiseerde zich dat het unieke koele klimaat van deze zuidelijke regio in combinatie met het “terroir” het mogelijk maakte om geweldige wijnen te creëren die qua stijl heel anders zijn dan die geproduceerd in Mendoza.

Lees meer

Savoir Faire

Zijn passie en “savoir faire” deden de rest. Dankzij zijn samenwerking met zijn vrouw, Diane, kon hij beginnen met het produceren van uitzonderlijke wijnen die internationale bekendheid hebben gekregen en waarvan in meer dan twintig landen wordt genoten. Hervé vervaardigt de wijnen met een nauwgezette benadering om ervoor te zorgen dat elke stap van het proces volgens zijn instructies wordt uitgevoerd. Diane neemt de controle over wanneer de wijn klaar is om naar klanten te worden verzonden. Ze zorgt voor alles, van de kurken tot klanten en daarbuiten.

Lees meer

Wijngaarden

Fabre Montmayou haalt zijn druiven uit wijngaarden in de beste wijnbouwgebieden van Mendoza (Luján de Cuyo) en veel zuidelijker, in  Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). Ze verbouwen met traditionele duurzame methoden om de beste druiven te verkrijgen met respect voor het milieu. We oefenen kort snoeien en groen oogsten om het evenwicht van elke wijnstok te verzekeren en de beoogde opbrengsten voor elk van de variëteiten te bereiken. De druiven worden met de hand geplukt zodra het fruit de optimale rijpheid heeft bereikt.

Lees meer

Wijnmakerij

Zodra de druiven bij de wijnmakerij aankomen, worden de trossen zorgvuldig met de hand gesorteerd voordat ze worden verwijderd. Er is een tweedehands sorteertafel voor individuele bessen als ze uit de stammer komen om ervoor te zorgen dat alleen druiven van de allerhoogste kwaliteit in onze wijnen gaan.

Lees meer

Mendoza

Mendoza is het belangrijkste wijngebied van Argentinië met meer dan 160.000 hectare wijngaarden. Meer dan 80% van alle Argentijnse wijnen wordt geproduceerd in deze provincie en het is een referentiecentrum geworden voor de Argentijnse en Zuid-Amerikaanse wijnindustrie. Mendoza bestaat uit vijf grote wijnregio’s: Noord, Oost, Centrum, Zuid en Uco Valley (Valle de Uco).

Lees meer

Terroir

Elke regio heeft een heel ander terroir, elk met zijn eigen hoogte- en bodemkenmerken. Deze terroirs, in combinatie met de lange, droge en milde herfst van Mendoza, stellen wijnproducenten en oenologen in staat om te oogsten volgens hun geprefereerde rijpheidsniveau van de druiven, zonder te worden beperkt door het weer.

Lees meer

Luján de Cuyo

De wijngaarden van Fabre Montmayou bevinden zich in de beste druiventeeltgebieden van Mendoza. Het wijnhuis is gelegen in Luján de Cuyo, 18 km ten zuiden van de stad Mendoza aan de voet van het Andesgebergte, op 1.150 m hoogte en is omgeven door de eerste wijnstokken die door Hervé J.Fabre werden gekocht, 15 hectare oude Malbec-wijngaarden die werden geplant in 1908.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven