Los Vascos Chardonnay | Chili | gemaakt van de druif Chardonnay
Los Vascos Chardonnay | Chili | gemaakt van de druif Chardonnay

Los Vascos Chardonnay

2020

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Chili
Chili, Colchagua-Vallei
Chardonnay

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een frisse, delicate wijn!

De lichtgele kleur is uiterst kenmerkend voor deze Chardonnay. Banaan, abrikoos, kruisbes, goudbes, kumquat en gele pruim, met accenten van komkommer, gele paprika en groene olijf maken de geur rijk aan fruitaroma’s. Met een juiste hoeveelheid fruit heeft de wijn een aantrekkelijke karakter. Met een aangename zuiveltoon, maakt de smaak fris en romig, wat typerend is voor chardonnay.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Chili
Streek Streek Colchagua-Vallei
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Los Vascos
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Score 8.5 in De Grote Hamersma

Beoordeeld in de Grote Hamersma met een 8.5: “Redelijk breedsprakige chardonnay uit Casablanca Valley, de regio die in de jaren tachtig de eerste cool climate rechten opeiste. Rept over abrikoos, banaan met crème fraîche, gele pruim en fluistert nog wat over zoete popcorn en gekonfijte citroen. We blijven luisteren.”

Lees meer

Wijngaarden van Los Vascos

De wijngaarden van Viña Los Vascos bevinden zich in Colchagua Vallei in het Midden van Chili bij Peralillo. Hier werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. De eerste Franse druivenrassen werden rond 1850 geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Los Vascos betekent letterlijk Baskisch. Domaines Barons de Rothschild (Lafite) heeft sinds 1988 de eigendomsrechten van Los Vascos, een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

Lees meer

Stille Oceaan

Op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan liggen de wijngaarden op ruim 120 meter hoogte. De hitte wordt tijdens de zomermaanden getemperd door de wind van zee en in de winter is het gebied vrij van vorst. Om het volledige aromapotentieel te ontwikkelen krijgen de druiven alle gelegenheid langzaam te rijpen door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Lees meer

Colchagua-vallei

De wijngaarden lagen vroeger vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei. Aan de rand van de vallei heeft Los Vascos bij het dorp Peralillo, op de hellingen de nieuwere delen van het wijnimperium aangeplant. Cabernet sauvignon is beroemd geworden om de kwaliteit die in Colchagua-vallei werd ontwikkeld. Bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol, maar ook andere rassen als carmenère, syrah en malbec doen het hier uitstekend. Extra complexiteit en evenwicht wordt bij de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix verleent, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Rond de wijnstokken wordt continue de waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur bijgehouden, dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’. Château Lafite-Rothschild heeft een eigen kuiperij, een groot deel barriques, de houten vaten worden door Los Vascos gebruikt om kwaliteit, aroma’s en textuur aan de wijn toe te voegen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven