Menu
Pierre DuMont Merlot | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Merlot
Pierre DuMont Merlot | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Merlot

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rood stof van zongebakken klei

Rood stof van zongebakken klei, het gepiep van nieuw weer; nostalgisch; roept zwart-witte herinneringen aan de zomer op. Knallen van kersen, cacao en een vleugje hartige groene kruiden. Het fruit vloeit rijkelijk over in het donkerrode gehemelte, met een ondertoon van balsem en jodium. Hieromheen krult de zuurgraad die opgeheven en pittig is. Mollige tannines verzachten de afdronk, resonerend in chocolade-kersenfruit.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14,8%
SpijsSpijsCoq au vin
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het Verhaal

Dit wijnassortiment is een eerbetoon aan Pierre DuMont en zijn mede-pionierende Franse hugenoten, die de toekomst van de wijnbouw in Zuid-Afrika sterk hebben beïnvloed. Pierre DuMont uit Calais kwam al in 1696 aan in de Kaapkolonie. DuMont vestigde zich eerst in De Paarl Diamant in het Drakenstein-gebied, vanwaar hij naar De Zoete Inval verhuisde met zijn vrouw Cecilia d’Atis, van wie gezegd wordt dat zij een van de eerste vrouwelijke wijnmakers van Zuid-Afrika was. In historische documenten staat dat Pierre en Cecilia in 1712 de trotse eigenaars waren van drie paarden, 100 runderen, 450 schapen en 13000 wijnstokken.

Lees meer

Proefnotities

Rood stof van zongebakken klei, het gepiep van nieuw weer; nostalgisch; roept zwart-witte herinneringen aan de zomer op. Knallen van kersen, cacao en een vleugje hartige groene kruiden. Het fruit vloeit rijkelijk over in het donkerrode gehemelte, met een ondertoon van balsem en jodium. Hieromheen krult de zuurgraad die opgeheven en pittig is. Mollige tannines verzachten de afdronk, resonerend in chocolade-kersenfruit.

Lees meer

Terroir

De wijnstokken staan op alluviale bodems. Er wordt gecontroleerde irrigatie toegepast terwijl het vochtgehalte wordt gemeten met neutronenhydrometers. De bladerdaken worden zorgvuldig beheerd om ervoor te zorgen dat de druiven voldoende zonlicht ontvangen. Ongeveer 80% van de druiven is afkomstig van wijngaarden met opgebonden stokken en de overige 20% van wijnstokken met struiken.

Lees meer

Aantekeningen van de wijnmaker

De druiven worden geplukt wanneer ze fysiologisch optimaal rijp zijn en de hele trossen worden gesorteerd op een sorteertafel om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt. In tegenstelling tot de andere rassen worden de trossen niet ontsteeld, maar laat men ze in hun geheel gisten in een proces dat koolzuurmaceratie wordt genoemd. Het sap wordt 7-8 dagen gefermenteerd op de schillen, gevolgd door malolactische fermentatie. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in Franse eikenhouten vaten van tweede vulling voordat hij wordt gebotteld.

Lees meer