Quinta de Cabriz - Branco | Portugal | gemaakt van de druiven Bical, Encruzado en Malvasia
Quinta de Cabriz - Branco | Portugal | gemaakt van de druiven Bical, Encruzado en Malvasia

Quinta de Cabriz - Branco

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Portugal
Portugal, Dão
Bical, Encruzado, Malvasia

7,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De moderne Portugese stijl

Quinta de Cabriz Branco bezit een frisse Portugese stijl en is hierdoor karakteristiek voor het moderne Portugal: zacht kruidig, fris aromatisch en verrassend levendig. Een wijnstijl dus die snel terrein wint in de Dão. Tegenwoordig is Quinta de Cabriz met 34 hectare licht glooiend heuvelland hét grote voorbeeld in de streek.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Portugal
Streek Streek Dão
Druif Druif Bical, Encruzado, Malvasia
Domein Domein Cabriz
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Quinta de Cabriz

In 1989 startte een groepje ambitieuze wijnmakers een nieuw project in de Dão regio. Vastberaden het enorme potentieel van de streek ten volle te benutten is de wijngaard Quinta de Cabriz aangekocht, een wijngaard met een lange geschiedenis. In die periode was de verkoop van Dão wijnen sterk teruggelopen. Dat kwam vooral doordat het beeld was ontstaan dat Dão wijnen voornamelijk gemaakt werden door ongeïnspireerde coöperaties die veel te stevige wijnen produceerden waar flink bij gegeten moest worden om de tannines te verteren. En dat was inderdaad helaas vaak het geval. Oenologen Carlos Lucas en Carlos Moura, overtuigd van de kwalitatieve mogelijkheden van de streek, wilden laten zien dat het ook anders kan in de Dão. Graniet en klei in de bodem van de gaard zouden zorgen voor het gewenste terroir in de wijnen. Met een beperkte opbrengst per hectare van slechts 40 hectoliter i.p.v. de toegestane 55 hl. werden verbluffende resultaten geboekt. Door noeste arbeid in de wijngaard en met moderne vinificatietechnieken slaagden zij erin om elegante zowel rode als witte wijnen te maken die bij iedereen in de smaak vallen. Nieuwe aanplant en uitbreiding van het aantal stokken werden mogelijk door het aanhoudende succes. Tegenwoordig is Quinta de Cabriz met 34 hectare licht glooiend heuvelland hét grote voorbeeld in de streek. Als grootste quinta van de Dão neemt het de helft van de totale wijnexport van de regio voor zijn rekening. Daarnaast trekt het wijngoed steeds meer toeristen aan naar de stille streek ten oosten van Coimbra.

Lees meer

Terroir en wijnbereiding

Dão heeft een klimaat met warme zomers en koude winters. De bodems bestaan uit graniet, met een bovenlaag van grind en klei. Nadat de trossen zijn ontsteeld wordt direct licht geperst en kan een klimaat gecontroleerde vergisting aanvangen in de roestvrijstalen tienduizendlitertanks. Na de stabilisatie is de wijn klaar om gebotteld te worden.

Lees meer

Cabriz Branco smaak en wijn-spijs

De wijn Quinta de Cabriz Branco is zacht kruidig, fris aromatisch en verrassend levendig. Aroma’s van citrus, appel zijn duidelijk waarneembaar naast de geur van venkel en bloesem. Te serveren als aperitief, bij lichte voorgerechten of met zachte kazen. Ook zeer geschikt bij diverse visgerechten zoals gegrilde dorade.

Lees meer

Weetje

De hoge naaldbomen rond het landgoed beschermen de druivenstokken tegen de koude voorjaarswind. De lage pH-waarde van de bodem zorgt voor een natuurlijke frisheid in alle Dão-wijnen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven