Wijnen van de Encruzado druif

Proef de verfijnde Encruzado wijnen. Een expressieve witte druif met een complex karakter, gekenmerkt door elegante aroma's van citrusvruchten en een aangename mineraliteit. Een verrassende ontdekking!
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Encruzado

Witte druiven
De Encruzado druif wordt enkel in de Dão aangeplant, ze presteert goed op de granieten bodem van de streek. Al is het voor vele andere druivensoorten een uitdagend gebied om succesvol in te groeien.

De perfecte ligging

Door de ligging op 400 m tot 500 m boven de zeespiegel zijn de Encruzado wijngaarden blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Gedurende de dag warmen de Encruzado druiven op en koelen ze weer af gedurende de nacht. Dit helpt de rijping te stagneren, waardoor een evenwichtige balans tussen suikers en zuurgraad ontstaat en het rijpingspotentieel van de wijnen beschermd blijft. Wanneer de temperaturen te hoog zouden blijven kan de Encruzado druif de zuurgraad niet behouden.

Rijzende ster

Op dit moment is het (nog) niet de populairste druivensoort van Portugal, maar er is steeds meer interesse voor de Encruzado wijnen. Die pas vanaf de jaren negentig als cépagewijnen werden geproduceerd. Ontdek volle witte wijnen met houtige kruiden, wit fruit en florale tonen. Geniet van een levendige textuur in de mond. De pijnbomen die het Dão gebied sieren drukken hun stempel. Ruik frisse denachtige en citrus aroma’s in de lichte gele Encruzado wijnen.
Om complexiteit toe te voegen aan de Encruzado wijnen worden ze verder op vaten gerijpt. Het droesemcontact, in combinatie met eikenhout, voegt zachtheid met nootachtige tonen toe aan de wijnen. Het resultaat zijn karaktervolle witte wijnen die goed kunnen worden bewaard in de wijnkelder.

Wijn-spijs combinaties met Encruzado

Ontdek de rijke witte wijnen van de Encruzado bij sappige en goed gekruide gerechten zoals:
● Stoofpotje van varkensvlees met rozemarijn, paprika en citroen
● Risotto met pompoen en amandel
● Bouillabaisse (stoofpot van vis)

Scroll naar boven