Quinta do Moinho | Portugal | gemaakt van de druif Baga
Quinta do Moinho | Portugal | gemaakt van de druif Baga

Quinta do Moinho

2000

Rode wijn

45,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bijzondere oude wijn van Luis Pato

De Quinta de Moinho 2000, Luis Pato Beiras is een zeer bijzondere oude wijn van 100% Baga. Om het typische terroir van Baga weer te geven heeft Luís Pato deze wijn van een enkele wijngaard, Quinta do Moinho, gemaakt. De evolutie van Baga in de fles kan men uitstekend proeven in deze bijzondere wijn, want hij wordt niet verkocht voordat de Baga 10 jaar in de fles zit. Vivino score 4.1.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Decanteren

Een fijn bouquet van framboos, vanille, gerooktheid, zwarte pruim, dennenappel, eucalyptus, pijnboompit en donkere chocolade. Decanteren is bij deze wijn zeker een vereiste.

Lees meer

Grensverleggende wijnmaker

Luis Pato (Portugees voor ‘eend’) is de bekendste producent in de regio Bairrada. Hij wordt algemeen beschouwd als de innovator van deze wijnstreek. Hij werkt tegenwoordig alleen met Portugese druiven, zoals Baga, Touriga Nacional en Tinta Dog voor rood, en met Fernão Pires, Bical, Cerceal en de Sercialinho druivensoort voor wit. Luis omschrijft zichzelf als een ‘vrije’ wijnmaker, één die graag grenzen verlegt en zo authentiek mogelijke wijnen wil maken.

Lees meer

De Quinta de Moinho 2000 bij het eten

Deze bijzondere wijn met zijn prachtige structuur is heerlijk bij rood vlees, wild, gegrild vlees, eend en bij kruidige, hartige gerechten.

Lees meer

Perswijn

Volgens Perswijn 11-2017: ‘Prachtig gerijpt, mooie oude zuren, elegantie, finesse.’

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven