Coelheiros Vinha do Taco | Portugal | gemaakt van de druif Petit Verdot
Coelheiros Vinha do Taco | Portugal | gemaakt van de druif Petit Verdot

Coelheiros Vinha do Taco

2012

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Portugal
Portugal, Alentejo
Petit Verdot
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Bekroond

91 punten

Bekroond

91 punten

39,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.2
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Bekroond

91 punten

Bekroond

91 punten

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Beperkte oplage

Vinha do Taco wordt alleen in jaren van uitzonderlijke kwaliteit en in beperkte hoeveelheden geproduceerd. Het is een goed voorbeeld van het buitengewone verouderingspotentieel van de Coelheiros wijnen. Robert Parker en Wine Enthusiast hebben deze wijn beoordeeld met 91 punten. Vivino score 4.2.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Portugal
Streek Streek Alentejo
Druif Druif Petit Verdot
Domein Domein Coelheiros
AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Levendige zuurgraad

De neus heeft de karakteristieke Petit Verdot-mostonen die goed zijn geïntegreerd met de kruiden die tijdens de vatrijping zijn ontwikkeld. De smaak toont opmerkelijke elegantie met een levendige zuurgraad en een lange en aanhoudende afdronk.

Lees meer

Terroir

Vinha do Taco profiteert van een ligging op het zuidwesten en een granieten bodem met goede diepte. Het produceert druiven met een intense kleur. De Petit Verdot druif is een late rijper met lage opbrengsten en geeft oorsprong aan wijnen met een goede natuurlijke zuurgraad en een groot verouderingspotentieel.

Lees meer

Vinificatie

Vinha do Taco, gelegen tussen twee waterlijnen en een van kurkbos, drukt een uniek profiel uit met een perfecte belichting gecombineerd met granieten bodems. De fermentatie vindt plaats in een roestvrijstalen tank en de wijn rijpt 18 maanden in Franse eikenhouten vaten. De wijn komt pas op de markt na vijf jaar flesrijping. Bewaarpotentieel van minimaal 15 jaar.

Lees meer

Wijnhuis

Herdade de Coelheiros, een familiedomein, produceert sinds 1991 wijnen van hoge kwaliteit in Alentejo. Gelegen in Igrejinha, in de gemeente Arraiolos, deelt het de filosofie van de kunst van de beroemde handgemaakte wandtapijten: het borduurwerk in het kleinste bekende punt, van wat een gedetailleerd en rigoureus ontwerp oplevert. (Arraiolos Tapestry – Teresa Pacheco Pereira) Dit is hoe de wijnen van Coelheiros worden geboren: van elk wijngaardperceel, blend to blend, een compositie die geweven is in een diepe verbinding met land en natuur.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven