Ridgeback African Ember | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Grenache Noir, Mourvèdre, Shiraz en Viognier
Ridgeback African Ember | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Grenache Noir, Mourvèdre, Shiraz en Viognier
De Grote Hamersma score 9-

Ridgeback African Ember

2015

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Paarl
Grenache Noir, Mourvèdre, Shiraz, Viognier

16,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Top blend

Ridgeback African Ember blend is gemaakt van Grenache, Mourvèdre, Shiraz en Viognier. Wat een super aangename verrassing een echt juweeltje.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Grenache Noir, Mourvèdre, Shiraz, Viognier
Domein Domein Ridgeback
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Lekker bij

Een neus van sappige donkere kersen en zwarte peper daarnaast zoethout met hints van viooltjes en minerale aardsheid, aangevuld, met een zachte en sappige middellang- lang afdronk. Deze Ridgeback African Ember is een elegante, heldere en fruitige blend. Past goed bij gerechten die smaakvol zijn, maar iets lichter zoals charcuterie en olijven, kappertjes of pesto.

Lees meer

Kaaps wijnhuis op berghelling met Fynbos

Ridgeback wijnen is gevestigd in Noord Agter Paarl, op de berghellingen ten noorden van het pittoreske West Kaapse stadje Paarl. Het domein bestrijkt 65 hectare. Een groot deel bestaat uit Fynbos en verspreid over de wijngaarden staan prachtige 100 jaar oude olijfbomen. Hier zwerven de ‘kleine buck’ en de rooikat. Er wordt veel moeite gedaan om het fragiele evenwicht tussen landbouw en natuurlijke flora te behouden. Het wijnhuis kreeg daarom de BWI-status. De wijngaarden behoren tot de beste van de Kaap. Het wijnhuis is vernoemd naar het bekende Afrikaanse ‘Rhodesian Ridgeback’ hondenras. Vroege pioniers gebruikte deze honden voor de leeuwenjacht. In oude verhalen worden de honden geroemd om hun heldendaden en dapperheid in de Afrikaanse wildernis.  Hun leergierigheid en ruigheid zijn het symbool van de pioniersgeest van Afrika. De oprichters hebben Zimbabwaanse connecties (Zimbabwe is het oude Rhodesie). Het zal u vast niet verbazen dat op deze wijnboerderij meerder Ridgebacks worden gehouden. Het wijnhuis produceerde haar eerste witte wijn in 2000. Haar eerste rode wijn uit 2001, de Ridgeback Shiraz werd meteen gewaardeerd met 5 sterren. Sinds 2007 was de eerste oogst onder leiding van wijnmaker Toit Wessels. Hij won vervolgens prijs na prijs. Zijn klassieke wijnen staan bekend om hun elegantie en constant hoge kwaliteit. Alleen de beste wijnen verlaten zijn kelder.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven