Risveglio Eneo Susumaniello Negroamaro | Italië | gemaakt van de druiven Negroamaro en susumaniello
Risveglio Eneo Susumaniello Negroamaro | Italië | gemaakt van de druiven Negroamaro en susumaniello

Risveglio Eneo Susumaniello Negroamaro

2020

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Puglia
Negroamaro, susumaniello
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Zilver

Zilver

18,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.4
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Zilver

Zilver

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Intens, complex met fijne kwaliteit.

Het heeft een duidelijke hoeveelheid hints van kruiden en rood fruit. Warm, vrij zacht en fris. Met een elegante aanwezigheid van de zijdezachte tannines van Negroamaro en Susumaniello. Het drukt een elegant evenwicht en een beslissende, aanhoudende en fijne intensiteit uit.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Negroamaro, susumaniello
Domein Domein Risveglio
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieBeschermde Geografische Aanduiding
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Mooie combinatie van 2 druiven

Susumaniello is een rode wijnsoort die veel voorkomt in de Italiaanse regio Apulië en waarschijnlijk oorspronkelijk uit Dalmatië komt en intens gekleurde, rode wijnen produceert. Het wordt voornamelijk geteeld in de provincie Brindisi. Wereldwijd is er zo’n 80 hectare van deze uitzonderlijk goede druivensoort. Negroamaro is een Italiaanse druivensoort die vooral voorkomt in de regio Puglia, waar hij al duizenden jaren wordt verbouwd en zeer goede, sterke rode wijnen oplevert. Het bevat rijke fruitsmaken van zwarte bessen en kersen.

Lees meer

Lekker bij

Uitstekend bij rood vlees. Ideale partner voor kazen van middelbare leeftijd.

Lees meer

Vinificatie/oogst

De druiven worden in de eerste dagen van oktober met de hand geplukt van de 25 à 30 jaar oude wijnstokken. Na een zorgvuldige selectie van de druiven volgen het pletten, ontstelen en maceratie gedurende 6/7 dagen. De gisting vindt tot het einde plaats bij een temperatuur van 25°/26°. Dit wordt gevolgd door rust en verfijning gedurende 6 maanden in barriques van Frans eikenhout van 2,25 hl (allier).

Lees meer

Risveglio

Cantine Risveglio is een coöperatie die in 1958 werd opgericht vanuit een kleine groep individuele wijnmakers. In 1983 werd de focus verlegd van volume naar kwaliteit en sindsdien worden er prachtige, prijswinnende wijnen geproduceerd met uitsluitend inheemse druiven uit Puglia.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven