Jorche Caleido Negramaro IGP Salento | Italië | gemaakt van de druif Negroamaro
Jorche Caleido Negramaro IGP Salento | Italië | gemaakt van de druif Negroamaro

Jorche Caleido Negramaro IGP Salento

2016

Rode wijn

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Volle houtgelagerde Negramaro

Houtgelagerde Italiaanse rode wijn gemaakt van 100% Negramaro druiven. In het glas een robijnrode kleur met violette tinten. Het intense aroma doet denken aan pruimen, zwarte kers en violet. In de mond is hij vol, zacht en evenwichtig met aangename tannines. Bij elke slok blijft hij je verrassen en gaat zeker niet vervelen. Vivino score 3.9.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Negroamaro
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Handgeplukte druiven

De druiven worden jaarlijks met de hand geplukt in kleine kisten. Rijping volgt 15 maanden in eikenhouten vaten en Italiaanse “botti” en daarna nog 3 maanden op fles. De caleido is bekroond met de ‘Merano Wine Award’. Kan na productie nog lang bewaard worden.

Lees meer

Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria.

Lees meer

Nieuwe fase

Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden.

Lees meer

Rijpen

De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode

Lees meer
Scroll naar boven