Robert Goulley Chablis Premier Cru Vaillons | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Robert Goulley Chablis Premier Cru Vaillons | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Robert Goulley Chablis Premier Cru Vaillons

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

37,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Rijke energieke Chablis

Deze wijn heeft een mooie diepte en structuur. Is rijp, energiek en mineraal tegelijk. Citrusfruit en mineraliteit van kalk- en vuursteen in de neus met een mooie lange afdronk met tonen van noten en bloemen.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Robert Goulley
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiePremier Cru
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Robert Goulley

Robert werd geboren in Chablis in 1906. Robert die alleen een sterke passie had voor wijn was eigenlijk nooit echt van plan om de wijngaarden van de familie over te nemen. Zijn andere passie lach namelijk bij de fotografie en de natuur. Maar toen in 1950 zijn moeder Marguerite Philippon vroeg om de wijngaarden over te nemen heeft hij het gedaan.  Door zijn vasthoudendheid en zijn consistentie om alles over te nemen en de wijngaarden die zij hadden aan te passen en te zorgen dat de potentie van het terroir in de fles wijn tot uitdrukking te brengen.  De wijnkelder die hij zelf bouwde, vindt plaats in dit mooie dorpje La Chapelle Vaupelteigne, een dorpje gelegen naast Chablis.  Dankzij de grote passie die Robert en zijn kleinkinderen hebben voor hun terroir en hun werk, kon het wijnhuis de meest ambitieuze internationale resultaten behalen voor de hoge kwaliteit van zijn wijnen. Vandaag wordt het beheerd door de derde generatie van de familie: Frederic Goulley.  Vandaag zet zijn kleinzoon Frederic deze mooie geschiedenis voort. Frederic zet zich in voor het behoud van het milieu en werkt duurzaam met het land en is onlangs begonnen met het formele biologische certificeringsproces.  Het succes van het landgoed is gebaseerd op de ervaring en kennis van het terroir die van generatie op generatie is doorgegeven. 

Lees meer

Premier Cru Vaillons

De naam van deze Climat van Chablis Premier Cru komt van het Latijnse woord vallis. Vaillons betekent “klein dal”. Het Latijn geeft het antwoord: etymologisch betekent vallis of valles “een grote ruimte tussen twee gebieden”. Gespeld als “Valion” in een document uit 1429, ontleent Vaillons uiteindelijk zijn naam aan dit begrip kleine vallei. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven