Tramier et Fils Meursault | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Tramier et Fils Meursault | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Tramier et Fils Meursault

2018

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

49,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Prachtige Meursault!

Meursault behoort tot de top van de witte Bourgogne wijnen. De Meursault van Tramier et Fils is vol en rijk van smaak, maar toch ook fris. Aan die mooie balans heeft de Meursault zijn reputatie te danken. De wijn heeft een licht gouden kleur en in de geur tonen van citrusfruit en hazelnoot.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Tramier et Fils
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Traditie combineren met vooruitgang om u wijnen te brengen met meer dan 150 jaar expertise In het jaar 1842 richtte Louis Tramier zijn eigen bedrijf op en er is geen omkijken meer naar. Het wijnhuis kijkt er al meer dan een eeuw naar uit om expertise op te doen en die expertise te combineren met de nieuwste oenologische technologie om ervoor te zorgen dat ze de beste kwaliteitswijnen kunnen maken. Maison L Tramier & Fils rijpen hun wijnen in kelders die dateren uit 1830 en gebotteld met behulp van de nieuwste technologie; ze zijn de perfecte combinatie van traditie en vooruitgang.

Lees meer

Mercurey

De wijnmakerij bevindt zich in het prachtige dorp Mercurey Mercurey heeft altijd een lange reputatie gehad als het gaat om het maken van wijn en Maison L. Tramier & Fils koos ervoor om zich hier te vestigen en het was de beste beslissing die ze namen.

Lees meer

Traditie en technologie

Maison L. Tramier & Fils fuseren traditie en moderne technologie Maison L. Tramier werd voor het eerst opgericht in het jaar 1842 en had heel wat te bieden als het gaat om expertise en wijnen van goede kwaliteit. Ze hebben een lange weg afgelegd sinds 1842 en ze zijn de hele weg vooruit gegaan. Met betrekking tot de technieken uit het verleden accepteren ze moderne technologie met open armen. De wijnen worden nog steeds geproduceerd in het oorspronkelijke gebouw van het landgoed dat uitkijkt over de Mercurey-wijngaarden en hun wijnen rijpen tot in de perfectie in de gewelfde kelders die dateren uit het jaar 1830. Desondanks schuwen ze het gebruik van de nieuwste oenologische technologie niet, vooral voor hun botteling . In de jaren 60 lanceerde Maison L Tramier & Fils zijn eigen vintage wijn genaamd de Roncier. Onlangs heeft de wijnmakerij moderne kelders in Mercurery gekocht, waardoor de productiecapaciteit is verdrievoudigd. Ze groeien met succes in de VS, Europa en het Verre Oosten.

Lees meer

De wijngaarden

De wijngaarden van Maison L. Tramier & Fils domineren het Mercurey-meer en bieden een aangenaam uitzicht. Het klimaat is hier aangenaam en de grond geeft de hier geteelde druiven zoals Pinot Noir en Chardonnay alle mineralen en voedingsstoffen die ze nodig hebben. De wijnmakerij heeft de enige Mercurey-kelders die volledig op een rotswand zijn gebouwd. Dit geeft de kelders een constante temperatuur en veroudering voor hun wijnen.

Lees meer

Lekker bij

De Meursault Tramier et Fils past goed bij gevogelte, coquilles en andere zeevruchten, tong, tarbot en witvis in roomsaus. Ook bij gerechten met paddenstoelen en brie is dit een geweldige match! Een geweldige witte wijn, ook zeer geschikt voor bij een kerstdiner.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven