Robert Goulley Chablis Premier Cru Vaucoupin | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Robert Goulley Chablis Premier Cru Vaucoupin | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Robert Goulley Chablis Premier Cru Vaucoupin

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Frankrijk
Frankrijk, Bourgogne
Chardonnay

37,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fruitig, elegant. Mooie lange afdronk

De neus is fruitig en elegant. Het onthult notities van rijpe citroen, rijpe clementine en lichte hints van gele pruim met een vleugje verse perzik en een subtiele hint van citruszest. De smaak is fruitig, fris, mooi uitgebalanceerd en biedt een fijn zuurtje.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bourgogne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Robert Goulley
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiePremier Cru
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Robert Goulley

Robert werd geboren in Chablis in 1906. Robert die alleen een sterke passie had voor wijn was eigenlijk nooit echt van plan om de wijngaarden van de familie over te nemen. Zijn andere passie lach namelijk bij de fotografie en de natuur. Maar toen in 1950 zijn moeder Marguerite Philippon vroeg om de wijngaarden over te nemen heeft hij het gedaan.  Door zijn vasthoudendheid en zijn consistentie om alles over te nemen en de wijngaarden die zij hadden aan te passen en te zorgen dat de potentie van het terroir in de fles wijn tot uitdrukking te brengen.  De wijnkelder die hij zelf bouwde, vindt plaats in dit mooie dorpje La Chapelle Vaupelteigne, een dorpje gelegen naast Chablis.  Dankzij de grote passie die Robert en zijn kleinkinderen hebben voor hun terroir en hun werk, kon het wijnhuis de meest ambitieuze internationale resultaten behalen voor de hoge kwaliteit van zijn wijnen. Vandaag wordt het beheerd door de derde generatie van de familie: Frederic Goulley.  Vandaag zet zijn kleinzoon Frederic deze mooie geschiedenis voort. Frederic zet zich in voor het behoud van het milieu en werkt duurzaam met het land en is onlangs begonnen met het formele biologische certificeringsproces.  Het succes van het landgoed is gebaseerd op de ervaring en kennis van het terroir die van generatie op generatie is doorgegeven. 

Lees meer

Premier Cru Vaucopin

In Chablis ziet Vaucoupin het leven door een wit getinte bril. Van een afstand lijkt het een oceaan van witte kalksteen, op sommige plaatsen bedekt met droge witte klei. Grondbewerking is behoorlijk uitdagend vanwege de ondiepe Kimmeridgische mergel, dus geduld is cruciaal bij het temmen van dit uitgestrekte terroir. Vaucoupin, genesteld op de rechteroever van de Serein, in de gemeente Chichée, strekt zich uit over 45 hectare en is vrij discreet: het is alleen toegankelijk via kleine wegen door de wijngaarden die het beschermen tegen bezoekers. Als je dichterbij komt, onthult Vaucoupin drie gezichten: een delicaat zacht glooiend plateau, steile heuvels en een vallei. Chablis Premier Cru Vaucoupin ligt op het zuiden en westen en staat in de volle zon. Hoewel dit warme terroir de wijnstok prachtige rijpheid laat bereiken, is hij ook veeleisend, vooral in drogere jaren. De opbrengsten zijn over het algemeen laag vanwege de drainerende bodems, blootstelling aan de zon en sterke wind. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven