Menu
Roberto Sarotto - Ai Fondatori Barolo Riserva | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo
Roberto Sarotto - Ai Fondatori Barolo Riserva | Italië | gemaakt van de druif Nebbiolo

Roberto Sarotto - Ai Fondatori Barolo Riserva

2016

Rode wijn

46,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Roberto Sarotto – Barolo Riserva

Robijnrood van kleur met oranje reflecties. Complexe verleidelijke aroma's van rijp rood fruit, kers en pruim, vanille, tabak en een vleugje leer en zoethout. In de mond biedt de Barolo Riserva 2016 een krachtige en harmonieuze structuur, met robuuste en goed geïntegreerde tannine en harmonieuze structuur, met robuuste en goed geïntegreerde tannine en een verrassende frisheid die de elegantie versterkt.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsOssenhaas
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Het begon in 1820, toen Giuseppe Sarotto, de stichter van de familie, vanuit Barbaresco in Neviglie aankwam. De familie stamt van hem af en hij was de eerste generatie die de wijnbereidingsactiviteit op zich nam, gevolgd door zijn zoon Giovanni en vervolgens zijn kleinzoon Luigi Giovanni. Begin jaren veertig maakte de sector een periode van recessie door en kwamen de zaken dramatisch tot stilstand. Angelo volgde zijn vader op en was vastbesloten om het familiebedrijf voort te zetten en de wijngaarden op het land van zijn ouders te bewerken. Dankzij de steun van zijn vrouw Maria breidde de teelt zich uit met nieuwe druivensoorten als Moscato, Freisa en Barbera. In 1984 studeerde Angelo’s zoon Roberto af aan de wijnschool in Alba. Zeven jaar later was de aankoop van een landgoed van 20 hectare in Barolo een keerpunt in de ontwikkeling van het wijnhuis, waardoor het in de kring van de meest gerenommeerde producenten in Piemonte kwam. Wijngaarden in de belangrijkste cru’s in de gemeente Neive werden in de loop van de volgende jaren geannexeerd, waardoor Barbaresco aan het assortiment wijnen werd toegevoegd. In het begin van de jaren negentig duwden Roberto en zijn vrouw Aurora hun ambities nog verder naar het gebied van Gavi, waar ze vervolgens een secundaire wijnmakerij oprichtten.

Lees meer

Wijn/spijs

Ideaal bij gerechten , zoals gestoofd vlees, wild en oude kazen. Deze Barolo is perfect voor het vieren van speciale momenten of om de komende twintig jaar in de kelder te laten rijpen. Serveertemperatuur: 16/18°C

Lees meer

Productie

Geproduceerd in de prestigieuze wijngaarden tussen Barolo en Novello. De vinificatie vindt plaats met gisting in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks, gevolgd door 36 maanden rijping in ’s werelds grootste eikenhouten vat.

Lees meer