Menu
Roberto Sarotto - Lautus | Italië | gemaakt van de druiven Barbera en Nebbiolo
Roberto Sarotto - Lautus | Italië | gemaakt van de druiven Barbera en Nebbiolo

Roberto Sarotto - Lautus

2022

Rode wijn

Barbera, Nebbiolo

18,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Roberto Sarotto – Lautus

Intens rood van kleur met een oranje gloed. Complex in de neus, zoals viooltjes, bramen, nieuw leer, vanille en rijpe kers. In de mond veel rijp fruit met een pittige toets tannine, afgerond met een aangenaam eiken vanille.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Langhe
Druif Druif Barbera, Nebbiolo
Domein Domein Roberto Sarotto
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Het begon in 1820, toen Giuseppe Sarotto, de stichter van de familie, vanuit Barbaresco in Neviglie aankwam. De familie stamt van hem af en hij was de eerste generatie die de wijnbereidingsactiviteit op zich nam, gevolgd door zijn zoon Giovanni en vervolgens zijn kleinzoon Luigi Giovanni. Begin jaren veertig maakte de sector een periode van recessie door en kwamen de zaken dramatisch tot stilstand. Angelo volgde zijn vader op en was vastbesloten om het familiebedrijf voort te zetten en de wijngaarden op het land van zijn ouders te bewerken. Dankzij de steun van zijn vrouw Maria breidde de teelt zich uit met nieuwe druivensoorten als Moscato, Freisa en Barbera. In 1984 studeerde Angelo’s zoon Roberto af aan de wijnschool in Alba. Zeven jaar later was de aankoop van een landgoed van 20 hectare in Barolo een keerpunt in de ontwikkeling van het wijnhuis, waardoor het in de kring van de meest gerenommeerde producenten in Piemonte kwam. Wijngaarden in de belangrijkste cru’s in de gemeente Neive werden in de loop van de volgende jaren geannexeerd, waardoor Barbaresco aan het assortiment wijnen werd toegevoegd. In het begin van de jaren negentig duwden Roberto en zijn vrouw Aurora hun ambities nog verder naar het gebied van Gavi, waar ze vervolgens een secundaire wijnmakerij oprichtten.

Lees meer

Wijn/spijs

Perfect in combinatie met gegrild rood vlees, wild en oude kazen. De elegantie en complexiteit maken hem ideaal om met rijke en gestructureerde gerechten te begeleiden.

Lees meer

Productie

De druiven voor de LAU/TUS groeien rond de dorpen Neviglie, Novello en Barolo. Totaal zijn 4,5 hectaren toegewijd aan deze wijn. Allen met temperatuurgecontoleerde maceratie en fermentatie gedurende 10 dagen. Hierna verblijft de wijn voor 2 maanden op RVS. De Nebbiolo wijn rijpt voor 10-12 maanden op grote eiken vaten, de Barbera voor 10-12 maanden in eiken Barriques. Na het blenden door Roberto zelf komt de blend 6 maanden tot rust in RVS en minimaal 6 maanden op fles.

Lees meer

Scroll naar boven