Rueda Sapientia Verdejo | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo
Rueda Sapientia Verdejo | Spanje | gemaakt van de druif Verdejo

Rueda Sapientia Verdejo

2023

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Spanje
Spanje, Castilla y Leon
Verdejo

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Authentieke biologische Rueda Verdejo

Ooit dronk je hem op een terras in Spanje, die heerlijk zachte elegante witte wijn waardoor die zwoele zomeravonden eindeloos leken te duren. Grote kans dat dit een wijn van de Rueda streek was, gemaakt van de Verdejo druif. Mateloos populair in Spanje, en ook in Nederland aan een opmars bezig. Met deze biologische Rueda haal je een echte topper in huis om dat gevoel van die lange zomeravonden weer helemaal opnieuw te beleven!

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Spanje
Streek Streek Castilla y Leon
Druif Druif Verdejo
Domein Domein Bodegas Lagar de Moha
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biodynamisch
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Sapientia Verdejo

In de neus drukt deze wijn de authenticiteit van de Verdejo-druif uit. Dit vertaalt zich in intense, elegante en frisse aroma’s. De kruidachtige en witte bloementonen springen eruit, met citrus, grapefruit, anijs-, venkel- en kreupelhout als ook balsamico-tonen op de achtergrond. In de mond heeft deze wijn een uitstekende structuur en volume. De wijn is elegant met tonen van citrus en een vleugje bitterheid in de afdronk, kenmerkend voor de Verdejo-druif. Alberto Moro en Ángeles Ortega zijn de eigenaren van El Lagar de Moha. Alberto komt uit een familie die al generaties lang verbonden is met de wijnbouw. Hij had altijd al de wens om een ​​eigen wijnmakerij op te zetten en besloot dit in 2018 samen met zijn vrouw te doen. Hun manier van zorg dragen voor de wijngaard is gebaseerd op natuurlijke, ecologische en biodynamische behandelingen die altijd preventief worden toegepast. Al hun wijnen en wijngaarden zijn dan ook door de Europese Unie als biologisch gecertificeerd. Dit betekent onder meer dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen gebruikt worden die schadelijk kunnen zijn voor onder andere insecten en planten. Verder wordt er ook geen gebruik gemaakt van nitraten die watervoerende lagen zoals rivieren en meren kunnen verontreinigen. Naast het biologische certificaat behaalde dit wijnhuis onlangs ook het biodynamische Demeter-certificaat. Daarmee werd het de eerste en enige biodynamische wijngaard in de DO Rueda. De behandelingen die de wijnstokken ondergaan zijn enkel van natuurlijke oorsprong. Onkruid wordt bestreden met grondbewerkingstechnieken, waardoor er geen herbiciden nodig zijn. De wijngaard wordt tijdens het groeiseizoen zo min mogelijk bewerkt. Dit stelt hen in staat om de biodiversiteit in de wijngaard te behouden en te vergroten en zorgt ervoor dat de druiven hun karakteristieken op een echte manier tot uitdrukking brengen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven