Sartori - Valpolicella | Italië | gemaakt van de druiven Corvina en Rondinella
Sartori - Valpolicella | Italië | gemaakt van de druiven Corvina en Rondinella

Sartori - Valpolicella

2018

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Verona
Corvina, Rondinella

7,75

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Valpolicella

Valpolicella is een stevig wijn met een volrode van kleur. Hij heeft een brede, rijke geur van rijp fruit, vlezige kersjes, paddestoelen, een milde vanilletoets van hout, zacht bittertje en een vleugje amandel. Mooi samenspel van fruit, specerijen en hout, sappig en elegant van smaak met zachte tannines en een uitstekende afdronk. Dorstlessend en koel drinken.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Verona
Druif Druif Corvina, Rondinella
Domein Domein Sartori di Verona
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis Sartori di Verona

Om zijn hotel van goede wijn te voorzien kocht Pietro Sartori in 1898 een eigen bescheiden wijngaard. Hiermee is het wijnhuis Sartori di Verona één van de oudste wijnhuizen in de zone van Verona. Het was zijn zoon Regolo die het wijnhuis tot grote ontwikkeling heeft gebracht.

Lees meer

Vino di Ripasso

Als blijk van dank en waardering voert het wijnhuis Sartori sinds enkele decennia een topwijn welke gemaakt is volgens de methode “Vino di Ripasso” met de naam Regolo. Inversteringen hebben geleid tot perfectionering en modernisering van het productieproces in kelder én wijngaard, zonder de sterke kanten van traditie uit het oog te verliezen. Op deze wijze is Sartori in ruim 100 jaar tot één van de belangrijkste wijnhuizen van Verona uitgegroeid. Tegenwoordig staat de 4e generatie aan het roer.

Lees meer

Andrea Sartori

Onder de deels in de V.S. opgeleide Andrea Sartori, heeft de export een enorme vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie. Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn. De stijl van Sartori variëert van klassie gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de uitgesproken Amarone en Recioto della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven