Sella & Mosca - Cannonau di Sardegna Doc | Italië | gemaakt van de druif Niet bekend
Sella & Mosca - Cannonau di Sardegna Doc | Italië | gemaakt van de druif Niet bekend

Sella & Mosca - Cannonau di Sardegna Doc

2019

Rode wijn

9,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Topwijn van Sardinië

De kleur van de wijn is diep granaatrood. Subtiele geur van hout en powerfull rijp donker fruit. Een zacht bittertje in de afdronk complementeert de smaak die vol, robuust en evenwichtig is.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

De wijngaard

Sardinië bevindt zich op een unieke positie tussen Italië en Spanje. De druivenrassen die van Sardinië komen hebben een heel eigen stijl, met name vermentino en de cannonau. In 1899 besloten ingenieur Sella en advocaat Mosca uit Piemonte om hier een wijnbedrijf te beginnen. Binnen enkele jaren hadden ze een aantal in onbruik geraakte weilanden in een bloeiende wijngaard omgetoverd en maakten zij van Sella & Mosca de beste en meest gerenommeerde wijnproducent van Sardinië. Die positie heeft het bedrijf nog steeds. Ver weg van andere wijngebieden, waren Sella & Mosca op zichzelf aangewezen en ontwikkelden ze een groot vakmanschap in de wijngaard. Zo waren zij één van de eersten die de Europese wijnstok wisten te enten op Amerikaanse onderstokken. Daarmee leverden ze een belangrijke bijdrage aan het herplanten van de Europese wijngaarden na de phylloxera-crisis.

Lees meer

Klimaat

Het wijngoed van Sella & Mosca, gelegen bij Alghero, in het noordwesten van Sardinië, is 650 ha groot. Het klimaat is perfect geschikt voor wijnbouw: mediterraan, met een hete dagtemperatuur en koelere nachten, een verfrissende wind vanaf zee en luchtvochtigheid die in balans is. Het noordelijk deel van het wijngoed heeft een bodem van vulkanische oorsprong; naar het zuiden overwegend kalkhoudende en zandige bodems met een wisselend ijzergehalte. De kelders zijn volgens de nieuwste technieken ingericht. Sella & Mosca koestert enerzijds de lokale druivenrassen, maar heeft daarnaast een lange ervaring met het verbouwen van internationale rassen.

Lees meer

Lekker bij

Gegrild vlees en romige kaas.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven