Amors Bianco 2019 | Italië | gemaakt van de druif Niet bekend
Amors Bianco 2019 | Italië | gemaakt van de druif Niet bekend
De Grote Hamersma score 8.5

Amors Bianco 2019

2019

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Veneto
Niet bekend

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mineralig, fris en intens

Deze prachtige wijn heeft een mooi boeket van witte bloemen, jasmijn, licht hout, passievrucht en tonen van citrus. De combinatie van minerale tonen, een fijne frisheid en intense aroma’s zorgen ervoor dat dit een hele mooie subtiele en toch complexe wijn is.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Niet bekend
Domein Domein Le Rive
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIndicazione Geografica Tipica
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Beste bianco.  Niet van dat slappe dat vaak aan Veneto wit hangt.  Goudrennetig, heeft zich heel licht wat eiken laten aanleunen, kruidig, grapefruity, aangenaam droog. “

In Amors is de liefde verklaard aan een curieus druivendrietal: fleurtai, soreli en sauvignon kretos. Qua vooruitziende blik van de wijnmaker: die zijn stuk voor stuk resistent tegen verschillende ziekten en kunnen bovendien temperaturen tot -23 graden aan.  Met die huidige virussen en klimaatveranderingen die over de wereld waren kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Enfin, heb je allemaal niks aan als de wijn niet te drinken is. Maar wees gerustgesteld: beste bianco.  Niet van dat slappe dat vaak aan Veneto wit hangt.  Goudrennetig, heeft zich heel licht wat eiken laten aanleunen, kruidig, grapefruity, aangenaam droog. 

Lees meer

Unieke druivensoorten

De wijn is een unieke blend van de resistente druivensoorten Fleurtai, Soreli en Sauvignon Kretos. De Fleurtai en Soreli zijn beide ontwikkeld in Udine en zijn maar zeer kleinschalig aangeplant. Ze zijn nauw verwant aan de Friulano maar zijn gekruisd met de Sauvignonasse, een druif die veel op de Sauvignon Blanc lijkt. De Sauvignon Kretos is daarentegen weer een kruising van Sauvignon Blanc en Bianca.  Bijzonder is dat de druivenstokken van deze drie druivensoorten naast diverse ziektes ook niet gevoelig zijn voor vrieskou. Zo kunnen de een temperatuur van -23 graden celcius weerstaan!

Lees meer

Over het wijnhuis

Le Rive heeft al een eeuwenoude historie. Al sinds 1568 is de Familie Bonato gesetteld op het domein, die vanaf 1888 begonnen met het maken van wijn. Er wordt binnen Le Rive nauw samengewerkt met diverse universiteiten om te werken met nieuwe druivensoorten, resistente druivensoorten en andere onderzoeken om de wijnbouw in Italië te blijven verbeteren. Bewust hebben ze gekozen om met een jong team van topstudenten te werken.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven