Simpsons Canterbury Rose Sparkling Rosé | Verenigd Koninkrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir
Simpsons Canterbury Rose Sparkling Rosé | Verenigd Koninkrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir

Simpsons Canterbury Rose Sparkling Rosé

2019

Mousserend

Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk, Kent
Pinot Noir

44,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Engels voor Champagne Rosé!

Een klassieke sparkling rosé, afkomstig van wijngaarden op de iconische krijtrotsen van de North Downs in het Engelse graafschap Kent. Het is de essentie van Engelse smaak en luxe. Deze Canterbury Rose heeft minimaal 15 maanden gerijpt op depot en is delicaat roze van kleur.

Hoe smaakt deze wijn?

Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Smaak Smaak Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Land Land Verenigd Koninkrijk
Streek Streek Kent
Druif Druif Pinot Noir
Domein Domein Simpsons English Wine Estate
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieClassic
HoutgerijptHoutgerijptNee
Vegan

De Grote Hamersma score

“ “

Pure Engelse Luxe!

De Pinot Noir druiven voor deze bijzondere wijn zijn afkomstig van de Roman Road wijngaard en worden zorgvuldig geselecteerd, geoogst en geperst in een zuurstofvrije pneumatische pers om de pure, primaire aroma’s van rood fruit te bewaren. Deze Canterbury Rose heeft een fijne mousse en is heerlijk vanille romig met een toets van verse cranberries en aardbeien. In de mond zijn frisse grapefruit smaken uitgebalanceerd met rood bessenfruit. Lange rijping onder de kurk geeft deze wijn haar elegante structuur en aanhoudende, complexe afdronk. Puur genieten van English Luxury!

Lees meer

Simpsons English Wine Estate

Simpsons Wine Estate ligt midden in de ongerepte schoonheid van de Elham Valley – een strook in de North Downs van Kent waar de kenmerken van het land, het klimaat en de bodem nauwelijks verbeterd kunnen worden voor de wijnbouw. De intensief kalkrijke grond die deel uitmaakt van dezelfde krijt rug die zich uitstrekt van Zuid-Engeland tot de Franse Champagne en Bourgogne regio’s, is perfect voor de teelt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, het aloude druiventrio dat ‘s werelds beste mousserende wijnen voortbrengt. De wijnen van Simpsons tonen elegantie, finesse en een indrukwekkend bewaarpotentieel, dankzij een lange, koele rijpingsperiode. Simpsons Wine Estate werd in 2012 opgericht door Ruth en Charles Simpson in Barham, Kent. Bij Simpsons geloven ze dat de beste wijnen een rijk gevoel van herkomst en integriteit uitstralen, stevig geworteld in de exquise nuances van het terroir. Alleen de beste percelen zijn goed genoeg voor het planten van de wijnstokken. In februari 2020 selecteerde Walpole, de brancheorganisatie voor de Britse luxesector, Simpsons Wine Estate als één van de twaalf 2020 Brands of Tomorrow. Veelbelovend dus!

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven