SOARE de Babadag Muscat Ottonel | Roemenië | gemaakt van de druif Muscat
SOARE de Babadag Muscat Ottonel | Roemenië | gemaakt van de druif Muscat

SOARE de Babadag Muscat Ottonel

2019

Wit

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Roemenië
Roemenië, Zwarte Zeegebied
Muscat

7,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Gouden medaille winnaar

Gouden medaille winnaar bij Vinarium International Wine Contest 2020. Aromatische wijn, die is geaccumuleerd in de druif, halfzoet en licht gebarricadeerd. De wijn heeft een verfrissende dominant zoete smaak maar heeft een droge afdronk, deze twist maakt deze wijn zeer uniek.

Hoe smaakt deze wijn?

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Smaak Smaak Wit en zoetig
Wit en zoetig
Land Land Roemenië
Streek Streek Zwarte Zeegebied
Druif Druif Muscat
Domein Domein Crama Verde
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Muscat Ottonel

De Muscat Ottonel is een witte wijndruif die vooral in Zuid-Oost Europa wordt geteelt maar het best uit de ‘verf’ komt in het Oosten van Roemenië bij de zwarte zee door het klimaat wat daar heerst.

Lees meer

Het wijnhuis

De SOARE de Babadag Muscat Ottonel DULCE komt van het wijnhuis Crama Verde in Roemenië. De wijngaarden van dit wijnhuis zijn gelegen in het zuidoosten van Roemenië tussen de rivier de Donau en de zwarte zee. Het klimaat in dit gebied biedt de perfecte omstandigheden voor de productie van wijn. De naam ‘De Babadag’ is een verwijzing naar het dorpje waarbij de wijngaarden van dit wijnhuis liggen. Dit dorpje ligt naast het Babadag bos waar de wijngaarden dichtbij liggen. Het wijnhuis Crama Verde heeft al ruim 70 jaar ervaring met het produceren van wijn, hierdoor kan dit bedrijf zeer goede kwaliteit leveren. De wijn wordt na het persen in stalen tanks opgeslagen voor veroudering en fermentatie, daarna gebotteld om het proces van veroudering af te maken. Crama Verde beschikt over een productiecapiciteit voor de verwerking van 5000 ton druiven en een opslagcapaciteit van 30.000 hl.

Lees meer

Uitstekende dessertwijn

Deze wijn is uitermate geschikt als dessertwijn of voor de liefhebber van een bijzondere zoete witte wijn. Best geconsumeerd bij een temperatuur tussen de 8 en 10 graden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven