Squarciafico Marche rosso IGP Vini Venturi

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Rood

Due bicchieri

In de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso scoort de Squarciafico due bicchieri (2 glaasjes, hoger geven ze niet voor nieuwe wijnen). De Squarciafico Marche rosso IGP is de rode topwijn van Azienda Vini Venturi. Deze wijn wordt pas sinds een paar jaar geproduceerd.

Proefnotitie

Een volle krachtige wijn die toch zacht van smaak is. Gemaakt van 100% montepulciano druiven, 10 maanden gerijpt in eikenhouten vaten en daarna nog een jaar op de fles. Intens en vol van smaak met veel zwart fruit en mineralen in de geur. De kleur van deze wijn is intens en robijnrood. In de geur veel zwart fruit, kruiden en ook iets van mineraliteit. In de mond is het de wijn vol en verrassend evenwichtig met een lange afdronk. Verfijnd en elegant.

Azienda Vitivinicola Roberto Venturi ligt in het dorp Castelleone di Suasa. De vader van Roberto Venturi startte in 1971 in Le Marche met wijnmaken. Tot 10 jaar geleden alleen voor familie en vrienden. Roberto produceert inmiddels meer dan 60.000 flessen per jaar en scoren zijn wijnen de hoogste scores in de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso. Roberto zet de traditie van zijn vader voort om te streven naar hoge kwaliteit: opbrengstvermindering, dubbele druivenselectie, eerst in de wijngaard en vervolgens in de kelder en strenge controles gedurende het hele productieproces.

Lekker bij

Suggesties voor wijn/spijs: salami, brie de Meaux, wild, gegrild rood vlees, wild zwijn of ossobuco.

Bekroonde wijn

De Squarciafico is bekroond met een 8+ in De Grote Hamersma 2019.

Italië
Montepulciano
2015
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment