Viberti Giovanni Dolbà Langhe | Italië | gemaakt van de druiven Barbera en Dolcetto
Viberti Giovanni Dolbà Langhe | Italië | gemaakt van de druiven Barbera en Dolcetto

Viberti Giovanni Dolbà Langhe

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Langhe
Barbera, Dolcetto

11,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Vol en intens

Intense maar toegankelijke rode wijn gemaakt van Dolcetto en Barbera (vandaar de naam Dolba). De wijn geurt naar rijp rood fruit, kruiden, bosbessenjam en wilde bloemen. De smaak is vol en kruidig maar de afdronk is relatief soepel.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Langhe
Druif Druif Barbera, Dolcetto
Domein Domein Viberti Giovanni
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsSalade
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

Beide druiven worden apart vergist en  de dolcetto wordt voor 12 maanden in eiken vaten gerijpt. De barbera rijpt daarentegen in roestvrijstalen tanks. Per jaar variert de hoeveelheid barbera of dolcetto in  de wijn, afhankelijk van de oogst. Nadat beide druiven zijn geblend rijpt de wijn nog minstens zes maanden op de fles.

Lees meer

Roodborstje

Op de fles staat een roodborstje, die veelvoudig is te vinden in de wijngaard waar de druiven vandaan komen.

Lees meer

Viberti Giovanni

Viberti Giovanni wordt gezien als één van de beste producenten uit de Piëmonte. In 1919 kwam de herberg ”Buon Padre” in het bezit van de familie. Reizigers konden op doortocht overnachten en dineren bij Buon Padre. Tot 40 jaar terug werd de wijn enkel geproduceerd voor het restaurant zelf. Toen men ook buitenlandse gasten begon te ontvangen, werden de wijnen van Viberti Giovanni al snel internationaal bekend. Tegenwoordig staat de jonge Claudio aan het roer en heeft hij naast Buon Padre een tweede restaurant in het stadje Barolo geopend genaamd La Gamella. Ook wordt er de komende jaren een prachtig boutique hotel gebouwd en wordt de kelder verbouwd tot een ”state – of – art winery”

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven