Menu
Roberto Sarotto - Puro Oaked Chardonnay | Italië | gemaakt van de druif Chardonnay
Roberto Sarotto - Puro Oaked Chardonnay | Italië | gemaakt van de druif Chardonnay

Roberto Sarotto - Puro Oaked Chardonnay

2023

Witte wijn

21,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Roberto Sarotto – Puro Oaked Chardonnay

Een rijke Chardonnay puro van Roberto Sarotto. De wijn heeft rijke aroma's van eik, rijpe galia-meloen, ananas en peer. In de mond zeer breed, romig, rond met een zachte tik vanille met een citroen frisse toon op het einde.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Het begon in 1820, toen Giuseppe Sarotto, de stichter van de familie, vanuit Barbaresco in Neviglie aankwam. De familie stamt van hem af en hij was de eerste generatie die de wijnbereidingsactiviteit op zich nam, gevolgd door zijn zoon Giovanni en vervolgens zijn kleinzoon Luigi Giovanni. Begin jaren veertig maakte de sector een periode van recessie door en kwamen de zaken dramatisch tot stilstand. Angelo volgde zijn vader op en was vastbesloten om het familiebedrijf voort te zetten en de wijngaarden op het land van zijn ouders te bewerken. Dankzij de steun van zijn vrouw Maria breidde de teelt zich uit met nieuwe druivensoorten als Moscato, Freisa en Barbera. In 1984 studeerde Angelo’s zoon Roberto af aan de wijnschool in Alba. Zeven jaar later was de aankoop van een landgoed van 20 hectare in Barolo een keerpunt in de ontwikkeling van het wijnhuis, waardoor het in de kring van de meest gerenommeerde producenten in Piemonte kwam. Wijngaarden in de belangrijkste cru’s in de gemeente Neive werden in de loop van de volgende jaren geannexeerd, waardoor Barbaresco aan het assortiment wijnen werd toegevoegd. In het begin van de jaren negentig duwden Roberto en zijn vrouw Aurora hun ambities nog verder naar het gebied van Gavi, waar ze vervolgens een secundaire wijnmakerij oprichtten.

Lees meer

Wijn/spijs

De wijn past perfect bij rijke (rauwe) visgerechten, pasta met roomsauzen en kaas.

Lees meer

Productie

Na de handmatige pluk gaan de druiven direct naar de naastgelegen kelders om een onsteling en een zachte, pneumatische persing te ondergaan. Hierna fermenteerd het druivensap in temperatuur- gecontroleerde RVS tanks. Na de vergisting gaat het sap naar nieuwe Frans eiken barriques, waar de rijping en de malolactische vergisting volgt, tussen de 6 en 8 maanden, afhankelijk van het oogstjaar.

Lees meer