Wijnen van de Arneis druif

De Roero-heuvels in Piemonte, Italië, zijn geliefd bij fijnproevers. Hier gedijen al eeuwenlang de wijnstokken van de Arneis druif, tussen rotsen, bossen en middeleeuwse kastelen.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Arneis

Witte druiven
De Arneis druif heeft zijn naam niet gestolen. De naam Arneis, kleine boef in het Piemontese dialect, kreeg hij omdat de soort enigszins moeilijk te telen is. Gevoelig aan de elementen, snel overrijp met een eerder lage zuurgraad een ware uitdaging voor de wijnboeren.

Van de ondergang gered

De streek had na WOII de reserves niet om de kleine boef te verbouwen. In de jaren erna zakte de interesse in de witte Arneis druif dramatisch tot slechts een paar hectaren. De Arneis wijnstokken waren al bijna helemaal verdwenen toen de wijnmaker Alfredo Currado kon het druivenras van de ondergang redde en het druivenras nieuw leven inblies. Decennia later floreert de Arneis druif opnieuw in de streek. Nu is de Arneis druif een van de belangrijkste druiven van de streek.

Expresief vol

De Arneis druif is een bloemige en frisse druivensoort die droge wijnen produceert. De jonge wijnen hebben genereuze aroma’s van peren, abrikozen en witte bloemen. Op eikenhout gerijpte wijnen zijn voller. Het zijn elegant exotische wijnen met de bloemige geuren, een romige afdronk met hints van hazelnoot. Pas recent worden de wijnen van de Arneis druif gezien als een echte rassenwijn.
Assemblage wijnen, zoals met Chardonnay of Nebbiolo, zorgt de Arneis wijn voor een zachtheid en expressie.

De beste wijn en spijs combinaties met Arneis

Noord Italiaanse streek gerechten worden gecomplimenteerd met de mooie Arneis wijnen. Lekker bij:
● Lichte soepen
● Risotto met (Alba’s) witte truffel
● Ravioli del plin
● Frittelle di Zucchine

Scroll naar boven