Vetrère laureato | Italië | gemaakt van de druiven Chardonnay en Fiano Minutolo
Vetrère laureato | Italië | gemaakt van de druiven Chardonnay en Fiano Minutolo

Vetrère laureato

2018

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Italië
Italië, Puglia
Chardonnay, Fiano Minutolo

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Full-body witte wijn

Uitgesproken bouquet van perzik en meloen geaccentueerd door balsamico. Full-bodied wijn met smaak van peer en een verfrissende finale van mandarijn.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Chardonnay, Fiano Minutolo
Domein Domein Vetrere
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Wat zegt Harold Hamersma hierover?

“Lokale fiano heeft bezoek gekregen van internationale handelsreiziger chardonnay. Hebben samen het eiken opgezocht en zijn tot rijpe meloen, dito peer en tropische uitstapjes gekomen. De vanille vlindert, de karamel smelt, de roomboter babbelt, de zuren sturen. Wat frivoler en viever dan de 2018 die vorig jaar ten tonele verscheen. Veel smaak, veel te beleven, veel wijn maar niet te veel betalen.” Score 8.5 in De Grote Hamersma.

Lees meer

Biologisch wijnhuis

Vetrere ligt in Puglia, een van de meest vruchtbare gebieden van de Middellandse Zee. In totaal beslaan de wijngaarden een oppervlakte van 37 ha. De zon, de vruchtbare grond en een mild klimaat creëren druiven van de hoogst mogelijke kwaliteit. De twee zussen Annamaria en Francesca Bruni hebben al verschillende onderscheidingen ontvangen vanwege hun innovatieve en duurzame manier van werken.

Lees meer

Biologisch

In de wijn- en olijfboomgaard van dit bedrijf zijn veelal authentieke druivenrassen te vinden die voor dit bedrijf van grote waarde zijn. Dit biologische wijn/olijfolie-bedrijf is altijd op een professionele en deskundige manier door de familie Bruni geleid. De zon, grond en het milde klimaat zorgen voor de hoge kwaliteit van de producten. De geplante wijnstokken produceren druiven van een superieure kwaliteit, die zodra ze rijp zijn tot kostbare wijnen worden verwerkt. De wijnen komen voort uit de combinatie van eeuwen oude wijnbouwtraditie en het professionalisme van de ecologist.

Lees meer

Wijn en spijs

Heerlijk bij kazen, pasta’s of bij kreeft.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven